Δωρεάν φεστιβάλ τέχνης στη Θεσσαλονίκη

Το παλιό εργοστάσιο του Φιξ στη Θεσσαλονίκη ανοίγει τις πύλες του το τετραήμερο 27-30 Ιουλίου και φιλοξενεί ένα διαφορετικό φεστιβάλ, με τίτλο «πενία τέχνας κατεργάζεται», το οποίο περιλαμβάνει μουσική, χορό, θέατρο και εικαστικές αναζητήσεις. Η Β’ Δημοτική κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης, η οποία και το διοργανώνει με πολύ μικρό προϋπολογισμό και με δωρεάν είσοδο, έχει προσκαλέσει 15 γνωστά συγκροτήματα της πόλης, τα οποία θα σκορπίσουν νότες και ήχους από ροκ, ποπ, έντεχνο έως jazz και ethnic

Το παλιό εργοστάσιο του Φιξ στη Θεσσαλονίκη ανοίγει τις πύλες του το τετραήμερο 27-30 Ιουλίου και φιλοξενεί ένα διαφορετικό φεστιβάλ, με τίτλο «πενία τέχνας κατεργάζεται», το οποίο περιλαμβάνει μουσική, χορό, θέατρο και εικαστικές αναζητήσεις. Η Β’ Δημοτική κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης, η οποία και το διοργανώνει με πολύ μικρό προϋπολογισμό και με δωρεάν είσοδο, έχει προσκαλέσει 15 γνωστά συγκροτήματα της πόλης, τα οποία θα σκορπίσουν νότες και ήχους από ροκ, ποπ, έντεχνο έως jazz και ethnic.
«Θέλαμε να διοργανώσουμε ένα φεστιβάλ διαφορετικό από τ’ άλλα, επειδή είναι δύσκολοι οι καιροί και παράλληλα ν’ αναβιώσουμε την ιστορία του εργοστασίου Φιξ, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο της πόλης. Έχουμε δημιουργήσει μια ακαδημία τέχνης και από τον χειμώνα θα λειτουργεί ως ακαδημία θεάτρου» αναφέρει η κυρία Μαρία από την ομάδα του Fixart.
Η έναρξη του φεστιβάλ θα γίνει την Παρασκευή 27 Ιουλίου στις 21:00, με τον Δημήτρη Σταρόβα, τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο και τους «Sleeping Band», οι οποίοι προσκαλούν το κοινό να ενώσει τις φωνές τους μαζί τους με μουσικές από τον Τσιτσάνη και τον Χατζιδάκι μέχρι τον Γκόραν Μπρέγκοβιτς, με πολύ σάτιρα και άφθονο γέλιο.
«Θα έχουμε μαζί μας και φοιτητές του ΑΠΘ, οι οποίοι θα φέρουν ανακυκλώσιμα υλικά και θα κατασκευάσουν διάφορα πράγματα, τα οποία θα διανέμουν δωρεάν στον κόσμο. Επίσης, οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθούν τις τεχνικές των φοιτητών προκειμένου να μετατρέψουν τα αντικείμενα και έτσι στη συνέχεια θα μπορούν και οι ίδιοι να φτιάξουν παρόμοια πράγματα στο σπίτι τους» προσθέτει η κυρία Μαρία.

Το φεστιβάλ θα έχει και θεατρικό ενδιαφέρον, αφού ομάδες της πόλης θα παρουσιάσουν στις 27 Ιουλίου τη «Μήδεια» του Μποστ και στις 29 τα έργα «Εχθροί εξ αίματος» και «Βιολογικός μετανάστης», βασισμένα στις ιστορίες του Αρκά. Στη διάρκεια του φεστιβάλ θα πάρουν επίσης μέρος ομάδες χορού, ενώ όσοι το παρακολουθήσουν θα μπορούν να ενημερωθούν και για τη δραστηριότητα πολλών μη κυβερνητικών οργανώσεων, οι οποίες θα βρίσκονται στο χώρο του φεστιβάλ. Παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με πολλούς εικαστικούς και φωτογράφους οι οποίοι θα δείξουν τη δουλειά τους. Ακόμη, θα υπάρχει και μπαζάρ παλαιοπωλών, χειροποίητου κοσμήματος, αλλά και ένας καλλιτέχνης, ο οποίος θα κατασκευάζει κατόπιν παραγγελίας διάφορες σιδεροκατασκευές και στη συνέχεια θα τις πουλάει .
Το Fixart βρίσκεται στο παλαιό εργοστάσιο του FIX, 26ης Οκτωβρίου και θα είναι ανοιχτό από τις 19:00.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk