Φαρφάλες με τόνο, φασολάκια και δυόσμο

Προετοιμασία: 15΄, μαγείρεμα: 30΄

Υλικά για 4 άτομα
1 πακέτο (500 γρ.) φαρφάλες
1 φλ. ξινομυζήθρα ή κατίκι
½ φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
4-5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
χυμός από ½ λεμόνι
2 κονσέρβες τόνο, σε νερό ή λάδι
1 ½ φλ. φρέσκα φασολάκια

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε την ξινομυζήθρα ή το κατίκι με τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, αλάτι (με προσοχή) και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε με τα ζυμαρικά, αφού προηγουμένως τα βράσουμε ώστε να γίνουν al dente και περάσει από κρύο νερό βρύσης.

Προσθέτουμε τον τόνο στραγγισμένο, σε κομμάτια, και τα φρέσκα φασολάκια, βρασμένα για 15-20 λεπτά και κομμένα σε κομμάτια μήκους 3-4 εκ. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά ή κρύα.

Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk