Μωσαϊκό

Yλικά για 12-15 κομματια

350 γρ. μπισκότα τύπο πτι-μπερ
250 γρ. μαργαρίνη, λιωμένη  
400 γρ. ζάχαρη, άχνη
50 γρ. κακάο
70 ml μαύρο ρούμι
κρόκοι από 3 αβγά μεσαίου μεγέθους

Εκτέλεση
Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο σκεύος. Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη, το κακάο, το ρούμι και στο τέλος τους κρόκους έως ότου έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα στο σκεύος με τα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε λαδόκολλα και το τυλίγουμε σφιχτά σε σχήμα σαλαμιού διαμέτρου περίπου 5 εκ. Το βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες έως ότου παγώσει. Κόβουμε σε λεπτές φέτες και σερβίρουμε.

Tip
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μαργαρίνη με βούτυρο, με τη διαφορά ότι το μωσαϊκό μας θα γίνει πιο σκληρό.

Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk