Κουνέλι με ρακή και αρισμαρί (δενδρολίβανο)

Υλικά για 4-5 άτομα

Για το κουνέλι
1 κουνέλι, κομμένο σε μερίδες
1 κλωναράκι δενδρολίβανο
½ ποτήρι ρακή
3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα
το συκώτι του κουνελιού, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο ή βούτυρο
2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
4 κ.σ. ξίδι
5-6 κλωναράκια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Εκτέλεση
Κουνέλι: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το κουνέλι και το μαρινάρουμε με το δενδρολίβανο και τη ρακή για 2 ώρες. Βγάζουμε το κουνέλι από το μπολ, το σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας και κρατάμε στην άκρη τη μαρινάδα.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κουνέλι, γυρίζοντάς το συνεχώς μέχρι να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με τη μαρινάδα, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε το κουνέλι να μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει και να σωθούν τελείως τα υγρά του.

Σάλτσα:
Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι ή το βούτυρο και σοτάρουμε το συκώτι μαζί με το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το ξίδι, προσθέτουμε τον μαϊντανό, αλατοπίπερο και λίγο νερό (1/3 του ποτηριού). Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 30 λεπτά.

Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk