Οι εξελίξεις στο χώρο των life style εκδοτικών συγκροτημάτων είναι καταιγιστικές. Ανάμεσα σε δεκάδες private parties, κρουαζιέρες με σκάφη και αφίξεις διασημοτήτων δεύτερης κατηγορίας, οι άλλοτε κραταιοί publishers προσπαθούν να βρουν μια κάποια λύση στα προβλήματά τους. Οικονομικά προβλήματα τεράστια, που καθημερινά πολλαπλασιάζονται.

Συνεργαζόμενα εκδοτικά συγκροτήματα της Ευρώπης και Αμερικής ,τα οποία μέσω «σκληρών προειδοποιητικών μηνυμάτων» ζητούν από τους επικεφαλείς των αντίστοιχων ελληνικών να είναι «OK» απέναντι στις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει. Τούρκοι μεγιστάνες του Τύπου και ιδιοκτήτες καναλιών έχουν παραχωρήσει τα δικαιώματα σειρών υψηλής θεαματικότητας σε έλληνες συναδέλφους του και μέχρι στιγμής δεν μπορούν να εισπράξουν τα χρήματά που τους οφείλονται. Ποσά τα οποία ανέρχονται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Τελικά τα τουρκικά σήριαλ τα οποία τα δύο τελευταία χρόνια έκαναν θορυβώδη είσοδο στη ζωή του μέσου Έλληνα είναι ο ρυθμιστικός παράγοντας για την πορεία ή ακόμα και την επιβίωση συγκεκριμένων «μαγαζιών».

Ο «φόβος» του καναλάρχη

Στα πόδια της σέξυ Τζανσού Ντερέ, πρωταγωνίστριας της «Sila», σειράς η οποία κάνει τα μηχανάκια να χτυπούν κόκκινο, δίνονται σκληρές, καθημερινές μάχες. Η κυρία Ντερέ έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής στη χώρα μας όταν το περασμένο καλοκαίρι κυκλοφορουσε με 12ποντα Chistian Louboutin και σύνολα Rick Owens, Hakaan και Azzedine Alaia, μέσα από το λαοφιλές σήριαλ «Ezel».

Μαθαίνω ότι νεαρός έλληνας εκδότης, ο πλέον ισχυρός σήμερα στον άλλοτε glamorous, κραταιό χώρο των life style εντύπων, σκέφτεται τελικά να ενισχύσει οικονομικά δοκιμαζόμενο συνάδελφό του. Έναν συνάδελφο με τον οποίο στο παρελθόν κάθε άλλο παρά φιλικές σχέσεις διατηρούσαν.

Ο δεύτερος εκδότης έχει «λυγίσει» εδώ και καιρό. Ο young publisher το γνωρίζει πολύ καλά αυτό. Σκέφθηκε λοιπόν ότι οι οφειλές για τα δικαιώματα για προσφορά σε dvd των τουρκικών σειρών, που όπως προανέφερα ανέρχονται σε εκατομμύρια ευρώ, δεν θα μπορέσουν να καταβληθούν από τον συνάδελφό του στον έλληνα δικαιούχο. Ο οποίος δεν είναι άλλος από έλληνα Καναλάρχη. O οποίος, πάλι, αφού δεν θα είχε εισπράξει τα χρήματα από τα δικαιώματα των σειρών, θα ανάγκαζε τον εκδότη, αντ’ αυτών, να του παραχωρήσει δημοφιλή ξένο τίτλο life style και gossip εντύπου. Και αυτό το τελευταίο έκανε τον νεαρό εκδότη να ανησυχήσει.

Κρυφές επιθυμίες

Ο publisher δεν επιθυμεί ο Καναλάρχης ο οποίος φέρεται ιδιαίτερα ενισχυμένος από την εξαγορά τίτλου άλλου life style εντύπου (μετά την κατάρρευση πολυσυζητημένου εκδοτικού συγκροτήματος), να προχωρήσει σε μία ακόμα πετυχημένη και άκρως ανταγωνιστική προς τον ίδιο επιχειρηματική κίνηση. Τελικά όπως όλα δείχνουν θα ενισχύσει οικονομικά τον συνάδελφό του (με… μέτρο βέβαια), με αντάλλαγμα τον τίτλο του life style εντύπου. Νομίζω ότι η «εξαγορά» θα προχωρήσει. Ο νεαρός publisher άλλωστε διαθέτει διεθνές οικονομικό back up.

Asi και λάμψη από το Αλάτσατι

Η Τουμπά Μπουγιουκουστούν, η μακρυμαλλούσα μελαχρινή «Asi» με τα καταπράσινα μάτια, χαμογελάει πονηρά και ετοιμάζεται για τις κοσμοπολίτικες διακοπές της με σκάφος στο Αλάτσατι (το trendy spot της γειτονικής χώρας), το Μπόντρουμ και το Κουσάντασι. Εκεί άλλωστε συγκεντρώνονται τα πλέον φαντασμαγορικά yachts του πλανήτη, super models και πραγματικοί Vips.

Στην Μύκονο και άλλα αιγαιοπελαγίτικα νησιά περιμένουν ακόμα για μια μαρίνα διεθνών προδιαγραφών. Ο τουρισμός μας στα χειρότερά του… Αντίθετα στην Τουρκία τα κοσμοπολίτικα spots ζουν πραγματικά μεγάλες στιγμές!

Αχ Τουμπά ma petite!

Τελικά όλα έρχονται…τούμπα σε αυτόν τον πλανήτη. Περισσότερες λεπτομέρειες για πρόσωπα και γεγονότα από την Ελλάδα και τον κόσμο στη «Σίβυλλα», στo «Βήμα της Κυριακής».