• Αναζήτηση
 • Αντιρρήσεις για την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Κύπρο

  Η Κύπρος δεν πρέπει να αναλάβει την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, μετά το επίσημο αίτημά της για οικονομική στήριξη από τον EFSF, δήλωσε ο επικεφαλής του οικονομικού συμβουλίου της Γερμανίδας καγκελάριου, Άνγκελα Μέρκελ, Κουρτ Λάουκ

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Η Κύπρος δεν πρέπει να αναλάβει την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, μετά το επίσημο αίτημά της για οικονομική στήριξη από τον EFSF, δήλωσε ο επικεφαλής του οικονομικού συμβουλίου της Γερμανίδας καγκελάριου, Άνγκελα Μέρκελ, Κουρτ Λάουκ.

  Ο ίδιος, μάλιστα, προτείνει όλες οι χώρες που έχουν ζητήσει οικονομική βοήθεια, όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και η Ελλάδα, να μην μπορούν να ασκούν την προεδρία της ΕΕ.

  «Είναι απαράδεκτο μία χώρα που αναγκάστηκε να ζητήσει βοήθεια να μπορεί να αναλαμβάνει την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ» τόνισε, εκφράζοντας παράλληλα τις αμφιβολίες του για το κατά πόσο η Κύπρος θα μπορέσει να δώσει τις κατευθύνσεις για τη σταθεροποίηση της Ευρώπης.

  «Πως μπορεί η Κύπρος να διαχειριστεί κρίσεις, όταν η ίδια βρίσκεται στη μέση μίας κρίσης;» αναρωτήθηκε ο σύμβουλος της Μέρκελ.

  Και πρόσθεσε: «Δεν θα μπορέσουμε ποτέ να θεραπεύσουμε την Ευρώπη, αν ο πρόεδρός της βρίσκεται στην εντατική με μία εξαιρετικά μεταδοτική ασθένεια».

  Πάντως το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών έλαβε αποστάσεις από τις δηλώσεις του Κουρτ Λάουκ.

  «Κατά τη διάρκεια της εξάμηνης προεδρίας της, η Κύπρος θα πρέπει να αναλάβει καθήκοντα προς το συμφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών-μελών της, όπως και άλλες χώρες που έχουν αναλάβει τη θέση του προέδρου του Συμβουλίου της ΕΕ» ανέφερε.

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Στη σκιά του ηφαιστείου… Η χρυσόξανθη πλεξούδα με τη χαρακτηριστική πορτοκαλί κορδέλα του Hermes στο κάτω μέρος μπλέχτηκε ξαφνικά στις… μεταξένιες ψηφίδες του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk