Το κρασί παίζει σημαντικό ρόλο, αλλά όχι τον κυρίαρχο. Μοιράζεται τη σκηνή με το φαγητό, όπως συμβαίνει ή όπως θά πρεπε να συμβαίνει στη καθημερινότητά μας. Μάλιστα την μοιράζεται μ’ έναν τρόπο ιντριγκαδόρικο και ενίοτε προκλητικό. Μέσα από απρόσμενους συνδυασμούς και αιφνίδιους έρωτες πιάτων και φιαλών.

Ο επιχειρηματίας Πάνος Παππάς υλοποίησε μια έξυπνη ιδέα, αξιοποιώντας τις προηγούμενες εμπειρίες του. Η οινολόγος – και σύζυγός του – Μαρίνα Τσαμπά έστησε έναν ενδιαφέροντα κατάλογο κρασιών, με κάπου 300 διαφορετικές ετικέτες, από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Ο σεφ Γιώργος Γρύλλης, υπηρετεί μια ανάλαφρη δημιουργική κουζίνα, με μεσογειακή αύρα, που ανανεώνεται συχνά. Και οι τρεις μαζί φτιάχνουν μια δυνατή ομάδα, που εξηγεί την επιτυχία και την διάρκεια του Whispers of Wine, το οποίο διανύει ήδη τον πέμπτο χρόνο της λειτουργίας του. Κάτι φήμες μάλιστα τους θέλουν να μεταφέρονται, ως ομάδα και σε νησιώτικο στέκι.

Οι τιμές των κρασιών τόσο σε φιάλη όσο και σε ποτήρι, όπου υπάρχει μια μικρή αλλά λειτουργική επιλογή, θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν καλές, αν λάβει κανείς υπόψη του τις ιδιαιτερότητες της περιοχής. Σίγουρα πάντως δεν αποθαρρύνουν την κατανάλωση.

Αν πάτε νωρίτερα τις καθημερινές (17:30-20:30) έχετε στη διάθεσή σας απεριόριστη κατανάλωση από τον μπουφέ με μοναδική «υποχρέωση» την κατανάλωση εντός ποτηριού κρασιού ή ενός cocktail.

Θα ξανάρθω; Ασφαλώς. Ειδικά Τετάρτη, που οργανώνονται δείπνα αφιερωμένα σε συγκεκριμένους παραγωγούς. Αφού φυσικά κάνω κράτηση.

Αν πεινάσω; Βρίσκομαι στο κατάλληλο μέρος. Αρκετές προτάσεις σε ορεκτικά, ζυμαρικά, σαλάτες και κύρια πιάτα, προκαλούν για ταιριαστούς ή παράτολμους συνδυασμούς.

Τι θα πληρώσω; Από 6€ το ποτήρι και από 16€ η φιάλη, για κρασί. Για φαγητό εξαρτάται από την … όρεξή σας. Η ποικιλία τυριών-αλλαντικών για δύο στα 12€. Για πλήρες δείπνο πάντως, υπολογίστε 30-40€ το άτομο, χωρίς το κρασί.

Τι δεν σου άρεσε; Λίγο σκοτεινό για τα γούστα μου, θα το προτιμούσα πιο ανάλαφρο. Αλλά είπαμε, θέμα γούστου.

Αγίου Κωνσταντίνου 48, τηλ. 210 6179 051, Δευτέρα έως Παρασκευή από το μεσημέρι έως τα μεσάνυχτα, Σάββατο μόνο βράδυ,
Κυριακή κλειστά.