Υλικά για 4 άτομα

Για το σιρόπι
4 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. ξίδι από καλό κρασί
1 σφηνάκι μπίρα, ξανθιά
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
μαυροσούσαμο για το πασπάλισμα

4 φύλλα κρούστας, κομμένα κάθετα στη μέση
4 κομμάτια φέτας, μακρόστενα, πάχους 1 εκ.

Εκτέλεση

Σιρόπι:
Βάζουμε τα υλικά σε κατσαρολάκι, σε δυνατή φωτιά, και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά μέχρι να δέσουν ελαφρά, ανακατεύοντας. Προσέχουμε το μείγμα, γιατί η μπίρα φουσκώνει μόλις ζεσταθεί. Απλώς το αποσύρουμε για μια στιγμή από τη φωτιά και συνεχίζουμε κανονικά.

Σύνθεση: Βάζουμε τα δύο κομμένα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο και τοποθετούμε τη φέτα στο κάτω μέρος αφήνοντας ένα μικρό κενό φύλλου. Σηκώνουμε τα πλαϊνά, καλύπτουμε τη φέτα και τυλίγουμε μέχρι το τέλος του φύλλου. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα κομμάτια φέτας.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και μόλις κάψει τηγανίζουμε τα φακελάκια για περίπου 1 λεπτό από την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε τα φακελάκια σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από το περιττό λάδι για να μείνουν τραγανά.

Περιχύνουμε τα φακελάκια με λίγο σιρόπι, πασπαλίζουμε με μαυροσούσαμο και σερβίρουμε.

Tip
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το μαυροσούσαμο με καβουρδισμένο σουσάμι ή με σπασμένους σπόρους κόλιαντρου.