Η οριστικοποίηση της παραμονής του πορτογάλου κ. Ζεσουάλδο Φερέιρα στον πάγκο του Παναθηναϊκού (απομένει η υπογραφή του συμβολαίου του) σήμανε και την απαρχή της υλοποίησης του μεταγραφικού σχεδιασμού των Πρασίνων. Ηδη ο 66χρονος προπονητής, που περνάει τις καλοκαιρινές διακοπές του στην Πορτογαλία, βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΠΑΕ κ. Δημήτρη Γόντικα, τον οποίο έχει ενημερώσει για τα «θέλω» του.

Οσον αφορά το ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ ήδη άρχισαν να φαίνονται οι πρώτες διαφοροποιήσεις που θα υπάρξουν σε αυτό, καθώς το πρωί της Δευτέρας (11/6) λύθηκε κοινή συναινέσει το συμβόλαιο του σουηδού στόπερ Ματίας Μπιάρσμιρ. Μολονότι, ο 26χρονος αμυντικός ήταν ο μοναδικός από τους Πράσινους, ο οποίος είχε καταθέσει προσφυγή στη FIFA από τον περασμένο Μάιο και οι δυο πλευρές βρίσκονταν στα δικαστήρια, εν τέλει βρέθηκε η χρυσή τομή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο σκανδιναβός ποδοσφαιριστής, ο οποίος σύμφωνα με δημοσιεύματα ενδιαφέρει τη σκωτζέζικη Σέλτικ, θα λάβει τα οφειλόμενα της περασμένης αγωνιστικής περιόδου και θα μείνει ελεύθερος.

Στην Καϊσέρισπορ ο Κλέιτον

Παρελθόν αποτελεί για τους Πράσινους έπειτα από μια ταραχώδη τετραετία και ο βραζιλιάνος μέσος Σίλβα Κλέιτον, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στην τουρκική Καϊσέρισπορ. Το συμβόλαιο του Κλέιτον με το Τριφύλλι είχε λήξει και ο παίκτης μολονότι βρισκόταν σε συζητήσεις με τον ΠΑΟΚ επέλεξε το παχυλό συμβόλαιο που του πρόσφερε ο τουρκικός σύλλογος.

Ανανέωσε ο ταλαντούχος Λαγός

Αντιθέτως, στον Παναθηναϊκό θα συνεχίσει την καριέρα του μέχρι το 2014 ο 20χρονος ταλαντούχος μέσος Τάσος Λαγός, ο οποίος λίγο έλειψε να χαθεί από τους Πράσινους και να μετακομίσει στον ΠΑΟΚ. Αρχικά,ο βολιώτης νεαρός άσος είχε αρνηθεί την πρόταση ανανέωσης των Πρασίνων με ετήσιες απολαβές 40.000 ευρώ και βρισκόταν μια ανάσα από τον Δικέφαλο. Παρ’ όλα αυτά την ύστατη ώρα και έπειτα από συνεννόηση των κκ. Φερέιρα και Γόντικα, οι διοικούντες το Τριφύλλι κατέθεσαν νέα βελτιωμένη πρόταση, τονίζοντας ότι η παραμονή του αποτελεί προσωπική επιλογή του κόουτς Φερέιρα, ο οποίος τον υπολογίζει πλέον για την πρώτη ομάδα.

Η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ ανέφερε ότι «η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει ότι ήρθε σε συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή Τάσο Λαγό για την επέκταση της συνεργασίας τους μέχρι τον Ιούνιο του 2014», ενώ από την πλευρά του ο ποδοσφαιριστής δήλωσε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος που ανανέωσα τη συνεργασία μου με τον Παναθηναϊκό. Είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα με την οποία είμαι δεμένος και από τη μέχρι τώρα θητεία μου στην οποία έχω διδαχθεί πολλά. Στόχος μου πλέον είναι να συμμετέχω περισσότερο στην πρώτη ομάδα και φιλοδοξία μου η καθιέρωση στον Παναθηναϊκό».

Αλαφούζος: «Σε εξέλιξη επίθεση από Πειραιά»

Εν τω μεταξύ, το μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ιδρυτής της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» κ. Γιάννης Αλαφούζος στην καθιερωμένη επικοινωνία του με τους φιλάθλους μέσω του twitter θέλησε να στείλει μήνυμα προς τον Ολυμπιακό λέγοντας ότι «για την ιστορία σας δηλώνω ότι είναι σε εξέλιξη επίθεση εναντίον μας από Πειραιά. Οσον αφορά εσάς τους αντιπάλους, σπέρνετε ανέμους και, αν συνεχίσετε, θα θερίσετε θύελλες».

Επίσης, ο κ. Αλαφούζος αναφορικά με την υπόθεση του πρίγκιπα Φεϊζάλ σχολίασε «Οκ κύριοι! Θα αναζητήσω τον Αραβα. Πιστεύω ότι μας δουλεύουν, αλλά θα προσπαθήσω»