Pολόι της Swatch που ανήκει στην επιτυχημένη συλλογή Irony Chrono (1). Διαθέτει μπρασελέ και ένδειξη ημερομηνίας με μεγεθυντικό φακό (€135, The Swatch Group). Η γαλλική ωρολογοποιία Saint Honoré (2), μία από τις παλαιότερες και πιο ιστορικές της χώρας, γιόρτασε πρόσφατα με μια μεγαλοπρεπή εκδήλωση στο Παρίσι τα 125α γενέθλιά της. Ταυτισμένη από την ίδρυσή της με αυτό που αποκαλούμε παριζιάνικο στυλ, έχει εξελιχθεί σε μια διεθνή δύναμη στον χώρο του ρολογιού με ισχυρή παρουσία σε περισσότερες από 50 χώρες. Το μοντέλο της φωτογραφίας διαθέτει κλασικό ντιζάιν, ένδειξη ημερομηνίας και δερμάτινο λουράκι πολυτελείας (€650, Kynzo).

Ρολόι από τη σειρά ck (3) του γνωστού οίκου Calvin Klein. Διαθέτει ανθεκτικό δερμάτινο λουράκι και ένδειξη ημερομηνίας (€308, The Swatch Group). Το νήμα της ιστορίας της Links of London (4) άρχισε να ξετυλίγεται το 1990 όταν ο ιδιοκτήτης ενός δημοφιλούς λονδρέζικου εστιατορίου ζήτησε από την τότε νεοϊδρυθείσα εταιρεία να κατασκευάσει μανικετόκουμπα σε σχήμα ψαριού για να χαρίζει στους πιστούς του πελάτες. Τα μανικετόκουμπα φιλοξενήθηκαν στη βιτρίνα του φημισμένου πολυκαταστήματος Harvey Nichols και η βρετανική φίρμα βρέθηκε, λόγω υψηλής ζήτησης, να λανσάρει ολόκληρες συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών. Το ρολόι της φωτογραφίας διαθέτει στρογγυλή κάσα (€250, Links of London).

Tο ρολόι Santos 100 (1) του ιστορικού οίκου Cartier διαθέτει κάσα από ατσάλι και κρύσταλλο χαραγμένο με ζαφείρι. Είναι εξοπλισμένο με δερμάτινο λουράκι πολυτελείας (€5.550, Richemont Hellas). Μοντέλο Da Vinci Chronograph (2) της ιστορικής εταιρείας IWC Schaffhausen, με κάσα διαμέτρου 43 χιλιοστών από ανοξείδωτο ατσάλι. Διαθέτει μαύρο κροκό λουράκι, λειτουργία flyback, ένδειξη ημέρας και αντέχει στην πίεση του νερού ως το βάθος των 30 μ. (€11.160, Richemont Hellas). Το μοντέλο Cosmograph Daytona (3) της (σταθερής αξίας) Rolex λανσαρίστηκε το 1963 και κατασκευάστηκε για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των οδηγών αγωνιστικών αυτοκινήτων. Διαθέτει κάσα διαμέτρου 40 χιλιοστών, κατασκευασμένη από λευκόχρυσο, λουράκι πολυτελείας από κροκό δέρμα, χρονογράφους και δυνατότητα ταχυμέτρησης με την εξωτερική στεφάνη (€20.565, Rolex Hellas). Σε ένα μικρό χωριό της Ελβετίας ιδρύθηκε το 1902 μια οικογενειακή ωρολογοποιία που πήρε αργότερα το όνομα Venus (4). Το αρρενωπό μοντέλο της φίρμας διαθέτει κάσα διαμέτρου 44 χιλιοστών κατασκευασμένη από ανοξείδωτο ατσάλι, κρύσταλλο από ζαφείρι, βιδωτή κορόνα και μηχανισμό power reserve 40 ωρών. Είναι αδιάβροχο ως τα 100 μ. (€890, Πατσέας). Μοντέλο Moonwatch (5) που ανήκει στη συλλογή Seamaster της Omega, η οποία ιδρύθηκε το 1848 και έχει επιλέξει τον Ντάνιελ Κρεγκ ως πρεσβευτή της. Διαθέτει κάσα διαμέτρου 44,25 χιλιοστών (€6.700, The Swatch Group).