Αντιπροσωπεία της Εθνικής Γερμανίας, την Παρασκευή 1η Ιουνίου _ την επομένη φιλικού με το Ισραήλ που θα διεξαχθεί στη Λειψία _ θα επισκεφθεί τον χώρο του ναζιστικού στρατοπέδου του Αουσβιτς (Πολωνία) αποδίδοντας φόρο τιμής στη μνήμη των εκατομμυρίων νεκρών από το Γ’ Ράιχ κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Όπως ανακοίνωσε η γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία την αντιπροσωπεία θα συγκροτούν ο πρόεδρος της ομοσπονδίας κ. Βόλφγκαν Νίρσμπαχ, ο επικεφαλής της Μπουντεσλίγκα κ. Ράιχαρντ Ράουμπαλ, ο μάνατζερ της Εθνικής κ. Ολιβερ Μπίρχοφ, ο ομοσπονδιακός προπονητής κ. Γιόαχιμ Λεβ, ο αρχηγός της ομάδας Φίλιπ Λάμ και οι πολωνικής καταγωγής διεθνείς ποδοσφαιριστές Μίροσλαβ Κλόζε και Λούκας Ποντόλσκι.
Το Αουσβιτς άρχισε να χτίζεται 60 χλμ. δυτικά της Κρακοβίας τον Ιούνιο του 1940 με διαταγή του Χίμλερ. Στα κρεματόριά του δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια της φασιστικής κατοχής της Πολωνίας από τα χιτλερικά στρατεύματα περισσότεροι από 1,5 εκατ. άνθρωποι, κυρίως Εβραίοι, Ρομά, Πολωνοί διανοούμενοι και Σοβιετικοί αιχμάλωτοι.
Από το 1979 το συγκρότημα του Αουσβιτς ανήκει στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.