Διάφορα προϊόντα έχουν τέτοια δομή ώστε κάνουν δύσκολη τη χρήση τους αφού δεν βγαίνουν εύκολα από τις συσκευασίες τους. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η κέτσαπ για την οποία οι λάτρεις της δίνουν συχνά «σκληρό» αγώνα με τα μπουκάλια για να καταφέρουν να τη γευτούν.

Ομάδα ερευνητών του ΜΙΤ δημιούργησε μια νέα επίστρωση η οποία κάνει ιδιαίτερο γλιστερό το εσωτερικό των μπουκαλιών ώστε το περιεχόμενο τους να μην «κολλάει» και να ρέει. Εφτιαξαν μάλιστα και ένα πολύ ωραίο βίντεο στο οποίο δείχνει την προσπάθεια που καταβάλει κάποιος να βάλει κέτσαπ που βρίσκεται σε μια «συμβατική» συσκευασία και πώς πέφτει η κέτσαπ με τη νέα επίστρωση.