Ο Γ. Καρατζαφέρης καταγγέλλει χρηματισμό βουλευτών του κόμματός του και κάνει λόγο για αποστασία

Την Τετάρτη 23/5/2012 ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ μίλησε στην εκπομπή των Γιώργου Παπαχρήστου και Άρη Ραβανού (καθημερινά 11:00-12:00) για τις αποχωρήσεις στελεχών του κόμματός του

Για τις αποχωρήσεις στελεχών προς τη Νέα Δημοκρατία {{{ moto }}}

Βέβαια πριν μερικά χρόνια, κάποιος άλλος του οποίου πήρες την καρέκλα με το πέρασμα των χρόνων γιατί βγήκε στη σύνταξη, αυτά τα ίδια, ακριβώς, γεγονότα το ΄65 τα έλεγε αποστασία, τώρα είναι αποχωρήσεις. Απλώς,, μιλάω για την αλλαγή της φρασεολογίας μέσα στο πέρασμα των χρόνων.

Δεν είναι αλλαγή, είναι αποστασία κύριε Πρόεδρε.

Δεν είναι; Το ίδιο πράγμα έχει ξαναγίνει πολλές φορές στην Ελλάδα. Θυμίζω 1965, Γεώργιος Παπανδρέου, ο Γέρος της Δημοκρατίας αντιστέκεται στον Τζόνσον για τις επιβουλές της Τουρκίας στην Κύπρο, «παπ»φύγε από τη μέση» με τη γνωστή μέθοδο της αποστασίας, δύο κάθε ημέρα. Πηγαίνω πιο μετά κι αναφέρομαι σε άλλη περίοδο, όχι δημοκρατική. Αρνείται ο Παπαδόπουλος να περάσουν τα αμερικάνικα αεροπλάνα για τον πόλεμο Ισραήλ-Αιγύπτου, ο πιο κολλητός του, ο τότε Βορίδης ας πούμε, Ιωαννίδης, τον τρώει. Εν συνεχεία, έρχεται το 1993, Μητσοτάκης- Βουλιαγμένη, στηρίζει Μιλόσεβιτς και Κάρατζις, «παπ! Σαμαράς», δύο την ημέρα. Θυμίζω Στεφανόπουλος την μια ημέρα, Κλείτος την άλλη μέρα, Μαντζώρης την άλλη μέρα, Συμπιλίδης κι έξω. Είναι η γνώστη μέθοδος των Αμερικανών. Εγώ την ήξερα, την πλήρωσα με το άνοιγμα μου στη Ρωσία. Η εμμονή μου με τη Ρωσία, τα ταξίδια μου στη Ρωσία, η εμμονή ότι οι επενδύσεις από τη Ρωσία κι εάν δημιουργούν ξεμπλοκάρισμα από τη Δύση. Η εμμονή μου να δώσουμε τη βάση του Νεωρίου και οι προχωρημένες συζητήσεις που είχα κάνει στους Ρώσους για να αποκτήσουν αγκυροβόλιο και μεις μια σιγουριά απέναντι στη Τουρκία. Όλα αυτά, βεβαίως , ο Αμερικανός δεν τα έβλεπε καθόλου ευχάριστα. Το κατάλαβα, το ήξερα, είχα τα μηνύματα, γιατί εν πάση περιπτώσει, μην κρυβόμαστε, έχω πάρει κάποια μαθήματα από αυτούς τους ανθρώπους, Ήξερα πως θα φερθούν. Αλλά πίστεψα ότι το εθνικό συμφέρον είναι υπέρτερο του κομματικού. Τώρα έρχονται βουλευτές και μου λένε «ήρθαν και μου είπαν, τι λογαριασμό έχω σε κάθε τράπεζα, τι χρωστάω σε κάθε τράπεζα και πως θα μηδενιστεί». Δηλαδή αυτά δεν μπορεί να τα ξέρει ένα κόμμα, σαφώς τους τα δώσανε και ο κύριος Σαμαράς που ήξερε να εξυπηρετεί τους Αμερικανούς στο παρελθόν, θυμίζω το 1993, που βγήκε ο Κριστόφερ, ο υπουργός Εξωτερικών και είπε «εκλογές 10 Οκτωβρίου» και είχαμε εκλογές 10 Οκτωβρίου, χρησιμοποίησαν τον πρόθυμο κύριο Σαμαρά. Άρα γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τι γίνεται πως γίνεται και γιατί γίνεται.{{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Μιλάτε για χρηματισμό

Βεβαίως και μιλάω για χρηματισμό. Ποιός είπε όχι. Πόσα τους υποσχέθηκαν Είπαν σε Βουλευτές θα σου δώσουμε τόσα.

Μεγάλα ποσά κ Πρόεδρε

Ο καθένας πως το βρίσκει. Άλλος πουλάει τον εαυτό του για πέντε έξι χιλιάδες κι άλλος τον πουλάει για πεντακόσια εκατομμύρια. Είναι οι εύκολοι. Εγώ δεν ξέρω με αυτούς που έφυγαν τι έγινε. Ξέρω τι είπανε σ αυτούς που δεν έφυγαν.

Για πέστε μας

Τους είπαν θα κλείσουμε τα υπόλοιπα των τραπεζών σας. Να φανταστείτε που έφτασαν. Γιατί μιλάμε για αγυρτεία, πολιτική αλητεία, ανικανότητα και ανηθικότητα .Έφτασαν να πάνε να χτυπήσουν τη πόρτα για να βολιδοσκοπήσουν ποιόν. Τον πρέσβη τον κ Γ. Γεωργίου. Τον ευπατρίδη αυτόν Δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Αυτούς δεν τους ενδιαφέρει να μαζέψουν ψήφους. Τους ενδιαφέρει πως θα διαλύσουμε τον Καρατζαφέρη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk