Μετά την λαμπερή έναρξη του 65ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Καννών που πραγματοποιήθηκε εχθές -Τετάρτη 16 Μαϊου- με την ταινία του Γουές Άντερσον, «Moonrise Kingdom», ακολούθησε ένα Opening Dinner Gala, στο οποίο έδωσε το παρών πλήθος σταρ.

Ο λόγος για το δείπνο που έγινε στο Agora Pavilion το βράδυ της Τετάρτης με τις διάσημες κυρίες του Χόλιγουντ να πραγματοποιούν μερικές από τις πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις τους.

Ανάμεσά τους η μικροσκοπική Λατίνα Εύα Λονγκόρια, η οποία επέλεξε μια μαύρη τουαλέτα του οίκου Alberta Ferreti, η ινδικής καταγωγής Φρίντα Πίντο, η οποία πόνταρε επίσης στο μαύρο φορώντας μια μάξι δημιουργία Versace, το top model Εύα Χερτζίκοβα με εφαρμοστή τουαλέτα των Dolce & Gabbana, αλλά και η Γαλλίδα Βιρζινί Λεντογιέν και Ντολόρες Τσάπλιν, που προτίμησαν μάξι φορέματα των οίκων Elie Saab και Lanvin αντίστοιχα.

Εξίσου απαστράπτουσες στο κόκκινο χαλί της εκδήλωσης περπάτησαν οι Γαλλίδες ηθοποιοί Βάινα Τζιοκάντε, Μαρί Ζιγιέν, Τζούλι Γκαγιέτ και Εμανουέλ Ντεβός αλλά και η Τίλντα Σουίντον η οποία δεν απαρνήθηκε το androgyne στιλ της και εμφανίστηκε με μοντέρνο μαύρο κοστούμι και λευκό πουκάμισο.

Από τα πιο λαμπερά ζευγάρια της βραδιάς ήταν τα τιμώμενα πρόσωπα της βραδιάς ο Γάλλος σκηνοθέτης Μισέλ Χαζαναβίσιους με την σύζυγό του και ηθοποιό Μερενις Μπεζό, καθώς και ο Άλεκ Μπόλντουιν με την αγαπημένη του Χιλιάρια Τόμας, ο Γιούαν Μακ Γκρέγκορ με την σύζυγό του Ιβ Μαβράκις και ο Έντουαρτ Νόρτον με την αρραβωνιαστικιά του και κινηματογραφική παραγωγό Σάουνα Ρόμπερτσον.

Εκτός από τις κυρίες το παρών στο Opening Dinner Gala των Καννών έδωσαν και οι ηθοποιοί Μπιλ Μουρέι και Μπρους Γουίλις, οι οποίοι μαζί με τους Έντουαρτ Νόρτον και Τίλντα Σουίντον πρωταγωνιστούν στην ταινία «Moonrise Kingdom» που άνοιξε το φετινό κινηματογραφικό φεστιβάλ.