Ο Κάνιε Γουέστ είναι ακόμα ένας ράπερ που το έχει βάλει στόχο να ασχοληθεί με τη μόδα, αλλά φαίνεται πως όλες οι μέχρι τώρα προσπάθειες του έχουν πέσει στο κενό, καθώς οι πρώτες του κολεξιόν πήραν αρκετά αρνητικές κριτικές. Ισως γι’ αυτό και να σκέφτηκε να παραμείνει στο χώρο, αλλά μέσω ενός πράγματος που ξέρει πραγματικά να κάνει πολύ καλά, τη μουσική δηλαδή.

Για το τελευταίο του τραγούδι «Lost in the World» από το άλμπουμ «My Beautiful Dark Twisted Fantasy», ο πετυχημένος μουσικός επιστράτευσε τον Ρουθ Χόγκμπεν, τον δημιουργό ταινιών που ο χώρος της μόδας έχει αγαπήσει και επιλέξει κατά κόρον. Πρόσφατα γράψαμε για το συγκινητικό βίντεο «Magic Fingers» που δημιούργησε για τη Chanel, αλλά και για το φαντασμαγορικό «Fan Club» που εμπνεύστηκε για τη Louis Vuitton. Στη δημιουργική ομάδα του μουσικού βίντεο ανήκει και ο φωτογράφος Νικ Νάιτ, ο οποίος είναι ο διευθυντής του καταξιωμένου site μόδας «SHOWstudio».

Με τόσο σημαντικά ονόματα το βίντεο για το «Lost in the World» δεν θα μπορούσε παρά να είναι καλόγουστο και, όπως αναφέρει και το «SHOWstudio», να «σπάει τα καλούπια της ποπ ραπ αισθητικής». Ασπρόμαυρο και δυναμικό, απέχει σίγουρα έτη φωτός από τα παραφορτωμένα αξεσουάρ και τα κραυγαλέα ρούχα που εκφράζουν αυτό το είδος μουσικής.

Ο Κάνιε Γουέστ έχει, άλλωστε, αποδείξει πως βλέπει τα πράγματα διαφορετικά και έχει γίνει γνωστός για το στυλ του, όχι μόνο στη μουσική, αλλά και στα ρούχα που επιλέγει για τον ίδιο. Ως καλλιτέχνης μας αρέσει πολύ, ιδιαίτερα όταν τα τραγούδια του συνοδεύονται από τόσο όμορφες εικόνες. Ως σχεδιαστής μόδας πάλι, ίσως θα έπρεπε να το ξανασκεφτεί πριν σχεδιάσει και τρίτη κολεξιόν.