• Αναζήτηση
 • Αναβάλλεται η ανακοίνωση του εφετινού αριθμού εισακτέων

  Σοβαρό τεχνικό πρόβλημα προέκυψε στο υπουργείο Παιδείας με τους αριθμούς των εισακτέων όπου επεξεργάζονταν οι υπηρεσίες του ολόκληρη την ημέρα σήμερα.

  Σοβαρό τεχνικό πρόβλημα προέκυψε στο υπουργείο Παιδείας με τους αριθμούς των εισακτέων όπου επεξεργάζονταν οι υπηρεσίες του ολόκληρη την ημέρα σήμερα Τετάρτη.

  Οπως δηλώνουν οι εκπρόσωποι των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου στο «Βήμα», το πρωί της Τετάρτης, διαπιστώθηκε πρόβλημα με την αντιστοίχιση των περυσινών και των εφετινών στοιχείων. Κι αυτό γιατί πέρυσι ο τότε υφυπουργός Παιδείας κ. Γ. Πανάρετος χρησιμοποίησε ένα τελείως διαφορετικό σύστημα στην επεξεργασία των στοιχείων, το οποίο και δεν έχει καμία σχέση από το εφετινό.

  Κατόπιν αυτού και προκειμένου να μην γίνει λάθος στην ανακοίνωση των στοιχείων που θα δημοσιοποιηθούν, η αντιστοίχιση τους γίνεται από την αρχή. Πιθανότατο, λοιπόν, είναι να μην ανακοινωθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας τα στοιχεία των πανελλαδικών εξετάσεων και των εφετινών εισακτέων, αλλά την επόμενη.

  Πάντως, 15 είναι τελικά τα τμήματα των ΤΕΙ που «επιστρέφουν» στα μηχανογραφικά των υποψηφίων, καθώς και ένα πανεπιστημιακό τμήμα (της Κοινωνικής Θεολογίας Αθήνας), αφού κρίθηκε ότι αυθαίρετα αφαιρέθηκαν πέρυσι• μάλιστα κάποια από αυτά είχαν θετικές αξιολογήσεις και είχαν αναλάβει μεγάλα κοινοτικά προγράμματα παρότι είχαν μικρό αριθμό εισακτέων τα προηγούμενα χρόνια.

  Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι οι εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας που αναβλήθηκαν λόγω των εκλογών (είχαν ορισθεί για τις 6 Μαΐου), θα διεξαχθούν στις 12 και 13 Μαΐου.
  Κοινωνία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Οι σαμπάνιες του τσάρου… Η τεράστια ψάθινη καπελίνα με την υπογραφή Eugenia Kim παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους οι οποίοι έπνεαν στα τουρκικά... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk