Αμεση λύση στο πρόσωπο του κ. Στέλιου Καζάζη βρήκε η ΕΟΠΕ για την αιφνιδιαστική παραίτηση του κ. Μάκη Δημητριάδη από τη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή της εθνικής βόλεϊ εφήβων. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΟΠΕ σε έκτακτη συνεδρίασή της αποφάσισε να κάνει αποδεκτή την παραίτησή του κ. Δημητριάδη , «αφού παρά τις προσπάθειες που έγιναν δεν δέχτηκε να αλλάξει την απόφασή του.» και να «να αναθέσει προπονητικό ρόλο στον Στέλιο Καζάζη, ο οποίος το πρωί της Τετάρτης συναντήθηκε στα γραφεία της ΕΟΠΕ με τον πρόεδρο, Αχιλλέα Μαυρομάτη και αποδέχτηκε την πρόταση συνεργασίας για τις ηλικίες ανάπτυξης (Παίδων – Εφήβων) έως και τη λήξη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος των Εφήβων (Σεπτέμβριος 2012)».

Ο κ. Καζάζης που υπήρξε συμπαίκτης του κ. Δημητριάδη τόσο στην εθνική ανδρών όσο και στον Παναθηναϊκό, τελευταία φορά εργάστηκε στον Παναθηναϊκό από τον οποίο αποχώρησε πριν σχεδόν ένα χρόνο. Σε δηλώσεις του μετά τη συμφωνία του με την ομοσπονδία βόλεϊ τόνισε ότι: «Έπειτα από το κενό που δημιουργήθηκε από την παραίτηση του κ. Μάκη Δημητριάδη, κλήθηκα από τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ, Αχιλλέα Μαυρομάτη να βοηθήσω τόσο στους Παίδες, όσο και στους Έφηβους και για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, κάνοντας προσπάθεια να συνεχιστεί το αξιολογότατο έργο του κ. Δημητριάδη. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για το καλύτερο αποτέλεσμα των Εθνικών Ομάδων Παίδων – Εφήβων και για την πρόοδο των αθλητών».

Από την πλευρά του ο κ. Μαυρομμάτης επισήμανε ότι: «Τη χαρά της πρόκρισης της Εθνικής ομάδας των Εφήβων στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ήρθε να διαδεχτεί ένα έντονο συναίσθημα απογοήτευσης για την παραίτηση του ομοσπονδιακού τεχνικού Μάκη Δημητριάδη. Εκφράζω τα συγχαρητήριά μου σε όλους τους συντελεστές της επιτυχίας τω ν Εφήβων και ευχαριστώ ιδιαίτερα τον κ. Δημητριάδη για την προσφορά του, αλλά και τον Στέλιο Καζάζη, ο οποίος για ακόμη μια φορά στρατεύεται να βοηθήσει το ελληνικό βόλεϊ από μια νέα γι’ αυτόν θέση. Εύχομαι υπό την καθοδήγησή του οι Εθνικές Ομάδες Εφήβων – Παίδων να συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο των επιτυχιών και να αναδειχθούν αθλητές του δικού του βεληνεκούς».

Η παραίτηση του κ. Δημητριάδη ήρθε μόλις λίγες ημέρες μετά την πανηγυρική πρόκριση της εθνικής εφήβων βόλεϊ στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια.

Οι τελικοί της Α1 ανδρών
Την Παρασκευή 20 Απριλίου ανοίγει στο κλειστό της Μίκρας η αυλαία των τελικών της Α1 ανδρών όπου θα συγκρουστούν ο Ηρακλής και ο «πρωτάρης» Φοίνικας Σύρου. Οι Κυανόλευκοι θα καταγράψουν την 11η παρουσία τους σε τελικούς πρωταθλήματος και θα διεκδικήσει τον πέμπτο τίτλο του ενώ οι «Πειρατές» που την παρούσα σεζόν επέστρεψαν στην Α1 ανδρών θα κάνουν την παρθενική παρουσία τους σε τελικό.

Το πρόγραμμα των τελικών
Παρασκευή 20.4.2012, Κλειστό Γυμναστήριο Μίκρας: Ηρακλής-Φοίνικας Σύρου
Σάββατο 21.4.2012, Κλειστό Γυμναστήριο Μίκρας: Ηρακλής-Φοίνικας Σύρου
Τρίτη 24.4.2012, Κλειστό Γυμναστήριο Σύρου «Δ. Βικέλλας»: Φοίνικας Σύρου-Ηρακλής
Τετάρτη 25.4.2012 (εαν χρειαστεί), Κλειστό Γυμναστήριο Σύρου «Δ. Βικέλλας»: Φοίνικας Σύρου-Ηρακλής
Σάββατο 28.4.2012 (εαν χρειαστεί), Κλειστό Γυμναστήριο Μίκρας: Ηρακλής-Φοίνικας Σύρου
Πρωταθλήτρια ομάδα αναδεικνύεται η ομάδα που θα πετύχει τρείς (3) νίκες
Ολοι οι αγώνες θα αρχίσουν στις 19.00 και θα μεταδοθούν σε απευθείας μετάδοση απο τα κανάλια Novasports

Εν τω μεταξύ ο Ηρακλής κατέθεσε στην ΕΣΑΠ αίτημα αναβολής του 3ου και του 4ου τελικού στη Σύρο επικαλούμενος ότι ο παίκτης του Γιώργος Τζουμάκας θα αγωνιστεί στα τελικά του σχολικού πρωταθλήματος. Το αίτημα αντιμετωπίστηκε με δυσφορία από τη διοίκηση του Φοίνικα που θεωρεί ότι. πίσω από το αίτημα του Ηρακλή υπάρχει σκοπιμότητα καθώς είναι γνωστό ότι ο σέρβος διαγώνιος των Συριανών Ντόκιτς δεν μπορεί να παραμείνει στην Ελλάδα πέρα από τις 28 Απριλίου καθώς έχει υποχρεώσεις με την Εθνική Σερβίας.