Εχθές βράδυ -Τρίτη 27 Μαρτίου- έγινε η επίσημη πρεμιέρα του μιούζικαλ «I Dreamed A Dream» στο Theater Royal στο Νιουκαστλ κερδίζοντας κοινό και κριτικούς.

Ο λόγος για τη μουσική παράσταση που αφορά στη ζωή της Σούζαν Μπόιλ, της τραγουδίστριας από τη Σκώτια, που βρέθηκε στα φώτα της δημοσιότητας το 2009 από την πλήρη αφάνεια -όταν πήρε μέρος στην τηλεοπτική εκπομπή «Britain’s Got Talent».

Η παράσταση φέρει τον τίτλο του τραγουδιού που έκανε τη 48χρονη τραγουδίστρια γνωστή εν μια νυκτή και στη σκηνή την υποδύεται η Βρετανίδα ηθοποιός Ιλέιν Σι Σμιθ.

Ωστόσο, η Σούζαν Μπόιλ εμφανίζεται στο φινάλε της παράστασης τραγουδώντας το «I Dreamed A Dream», το κομμάτι που ερμήνευσε στην πρώτη της εμφάνιση στο «Britain’s Got Talent» προκαλώντας ρίγη συγκίνησης σε κοινό και κριτική επιτροπή.

Ο βρετανικός τύπος εκθειάζει την παράσταση, αλλά και την μοναδική ερμηνεία της ίδιας της Μπόιλ στο τέλος του μιούζικαλ.

«Έχοντας αφήσει πίσω την… συστολή της, η Σούζαν Μπόιλ βγαίνει στη σκηνή και αποδεικνύει ότι είναι μια τολμηρή, χαρισματική ερμηνεύτρια με εξαιρετική φωνή αλλά και ετοιμόλογη» γράφει η βρετανική Guardian.

«»Σε αγαπώ Σούζαν» φωνάζει κάποιος από το κοινό. «Και εγώ σε αγαπώ. Θα τα πούμε έξω» του απαντά» σημειώνει ο δημοσιογράφος υπογραμμίζοντας ότι εκτός από εκπληκτικές ερμηνείες και συγκίνηση, το μιούζικαλ έχει και αρκετές δόσεις χιούμορ.