Με κέρδη $155 εκατομμυρίων στο πρώτο Σαββατοκύριακο εξόδου του στους κινηματογράφους το «The Hunger Games» έκανε το τρίτο καλύτερο εισπρακτικά ντεμπούτο στην ιστορία του σινεμά μετά τα $169.2 εκατομμύρια του φινάλε του Χάρι Πότερ «Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2» πέρυσι και τα $158 εκατομμύρια του «The Dark Knight» το 2008.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι τόσο η ταινία του Χάρι Πότερ όσο και αυτή του Μπάτμαν αποτελούσαν συνέχειες μιας σειράς ταινιών. Έτσι το «The Hunger Games» θα μπορούσε να θεωρηθεί η μεγαλύτερη non-sequel εισπρακτική επιτυχία.

Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο πρώτο βιβλίο της τριλογίας της Σούζαν Κόλινς -που έχει μεταφραστεί σε 26 γλώσσες και τα δικαιώματά του έχουν πουληθεί σε 38 χώρες- και αφορά σε ένα αιμοβόρικο τηλεοπτικό ριάλιτι, όπου αγόρια και κορίτσια ηλικίας από δώδεκα μέχρι δεκαοχτώ ετών συμμετέχουν στους ετήσιους Αγώνες Πείνας.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί η 21 ετών ταλαντούχα και ανερχόμενη Τζένιφερ Λόρενς καθώς και οι νεαροί Τζος Χάτσερσον και Λίαμ Χέμσγουορθ.