Πραγματοποιήθηκε εχθές -Τρίτη 20 Μαρτίου- η 20η ετήσια απονομή των Λάτιν Μουσικών Βραβείων της Αμερικάνικης Κοινότητας Συνθετών, Συγγραφέων και Εκδοτών (ASCAP – American Society of Composers, Authors and Publishers) στο ξενοδοχείο Beverly Hilton στο Λος Άντζελες.

Πρωταγωνιστής και τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς ήταν ο τραγουδιστής, στιχουργός και παραγωγός Μαρκ Άντονι, ο οποίος απέσπασε το «ASCAP Founders Award», το σημαντικότερο βραβείο του θεσμού, που δίνεται σε συνθέτες ή στιχουργούς που με την ιδιαίτερη μουσική τους έχουν εμπνεύσει και επηρεάσει και άλλους δημιουργούς.

Έχοντας πουλήσει περισσότερα από 12 εκατομμύρια άλμπουμ σε ολόκληρο τον κόσμο ο πρώην σύζυγος της Τζένιφερ Λόπεζ θεωρείται από τους πιο σημαντικούς δημιουργούς και αληθινός πρέσβης της λάτιν μουσικής και κουλτούρας γενικότερα.

O Μαρκ Άντονι παρέλαβε το βραβείο του από τον πρόεδρο του ASCAP και τον Ντέβιντ Μπέκαμ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω βραβείο έχουν κερδίσει στο παρελθόν οι Ροντ Στιούαρτ, Πάτι Σμιθ, Άνι Λένοξ, Μπίλι Τζόελ, Μπομπ Ντίλαν, Πολ ΜακΚάρτνεϊ, Στίβι Γουόντερ, Τζέιμς Τέιλορ κ.α.

Εκτός όμως από μεγάλος νικητής της βραδιάς ο Μαρκ Άντονι ήταν και ο πρωταγωνιστής στο κόκκινο χαλί καθώς έκανε την πρώτη επίσημη εμφάνισή του στο πλάι της νέας του συντρόφου και διάσημου μοντέλου Σανόν Ντε Λίμα.

Ανάμεσα στους νικητές των ASCAP Latin Music Awards ήταν και οι Κλαούντια Μπραντ και Άντονι «Ρομέο» Σάντος που απέσπασαν το βραβείο «Songwriter of the Year», η εταιρεία Pacific Latin Copyright κέρδισε το βραβείο «Independent Publisher of the year», ενώ η Sony/ATV Discos Music Publishing -στην οποία ανήκουν οι Κλαούντια Μπραντ και Μαρκ Άντονι διακρίθηκε με το «Publisher of the year award» για 10η συνεχόμενη χρονιά.