Εχουν περάσει πάνω από δέκα χρόνια από το τρομοκρατικό χτύπημα στη Νέα Υόρκη που ισοπέδωσε τους Δίδυμους Πύργους εκεί που στεγαζόταν το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου. Δέκα και, λοιπόν, χρόνια μετά οι νεοϋορκέζοι θα έχουν λόγο να κοιτούν ψηλά στον ουρανό και να χαμογελάνε. Σε περίπου πέντε εβδομάδες από τώρα, στο σημείο που βρισκόταν το One World Trade Center θα είναι το δεύτερο πιο ψηλό κτίριο στη Νέα Υόρκη και θα περιμένει να ολοκληρωθούν οι εργασίες, σε ένα περίπου χρόνο για να γίνει επίσημα το ψηλότερο της πόλης. O Freedom Tower (Πύργος της Ελευθερίας), θα κοσμεί την περιοχή του Lower Manhattan και θα γίνει ένα από τα βασικά αξιοθέατα της αμερικάνικης μεγαλούπολης.

Αυτή τη στιγμή είναι έτοιμος ο 93ος όροφος, ο τελευταίος του ουρανοξύστη που θα βρίσκεται 368 μέτρα πάνω από το έδαφος. Ο Freedom Tower χτίζεται από 150 εργάτες που είναι οι αφανείς ήρωες της ανοικοδόμησης, στην μετά την 11/9 περίοδο της Αμερικής. Είναι περήφανοι για την αποστολή τους, χαίρονται που χτίζουν αυτό το κτίριο από χάλυβα. Είναι κάτι που απαλύνει, κάπως, τις πληγές από τον πόνο όπως λένε και οι ίδιοι στην NYDaily News.

Ωστόσο, για την ολοκλήρωση του θέλει ακόμα πολύ δουλειά. Το πλάνο λέει, πως συνολικά στον Πύργο της Ελευθερίας θα βρίσκονται 105 όροφοι και το συνολικό ύψος θα ξεπερνά τα 417 μέτρα. Μάλιστα με την τοποθέτηση της κεραίας, το ύψος του κτιρίου αναμένεται να φτάσει τα 541 μέτρα. Ακόμα, ο 105ος όροφος θα είναι ανοιχτός για το κοινό για να μπορεί από εκεί ψηλά, από την κορυφή, να βλέπει τα περισσότερα αξιοθέατα της πόλης μέχρι το Νιού Τζέρσι.