Πραγματοποιήθηκε εχθές βράδυ -Δευτέρα 12 Μαρτίου- η παγκόσμια πρεμιέρα της πολυαναμενόμενη ταινίας του τετράκις υποψηφίου για Όσκαρ σεναρίου Γκάρι Ρος, «The Hunger Games».

Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο πρώτο βιβλίο της τριλογίας της Σούζαν Κόλινς, η οποία μάλιστα συν-υπογράφει το σενάριο ενώ παράλληλα είναι και executive producer.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω βιβλίο έχει μεταφραστεί σε 26 γλώσσες και τα δικαιώματά του έχουν πουληθεί σε 38 χώρες, ενώ το δεύτερο μυθιστόρημα της τριλογίας, με τίτλο «Catching Fire», κυκλοφόρησε το 2009 και το τρίτο, «Mockingjay», τον Αύγουστο του 2010.

Η ιστορία αφορά σε ένα αιμοβόρικο τηλεοπτικό ριάλιτι. Από τα ερείπια ενός μέρους που κάποτε ήταν γνωστό ως Βόρεια Αμερική έχει αναδυθεί το έθνος της Πάνεμ, μια λαμπερή Κάπιτολ που περιβάλλεται από δώδεκα απομακρυσμένες επαρχίες.

Η Κάπιτολ είναι σκληρή και αμείλικτη και κρατά τις επαρχίες υπό τον έλεγχό της αναγκάζοντάς τις να στέλνουν από ένα αγόρι και ένα κορίτσι ηλικίας από δώδεκα μέχρι δεκαοχτώ για να συμμετάσχουν στους ετήσιους Αγώνες Πείνας, έναν αγώνα θανάτου που μεταδίδεται ζωντανά από την τηλεόραση.

Στο θανατηφόρο αυτό ριάλιτι πρωταγωνιστεί η 21 ετών Τζένιφερ Λόρενς -υποδύεται την δεκαεξάχρονη Κάτνις Έβερντιν, που αποφασίζει να πάρει εθελοντικά τη θέση της αδερφής της στους Αγώνες και χωρίς να το επιδιώκει πραγματικάδιεκδικεί σοβαρά τη νίκη- η οποία έκλεψε κυριολεκτικά τις εντυπώσεις στην χθεσινή παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας.

Με μια χρυσαφί μάξι τουαλέτα με σέξι ανοίγματα του Prabal Gurung, η νεαρή σταρ μαγνήτισε τα φωτογραφικά φλας, ενώ δεν σταμάτησε να χαμογελά και να υπογράφει αυτόγραφα στους θαυμαστές της που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Nokia theatre όπου πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα του «The Hunger Games».

Σε συνέντευξή της η Τζένιφερ Λόρενς αποκάλυψε ότι σκέφτηκε πάρα πολύ πριν πει το ναι σε αυτό το ρόλο καθώς ήξερε ότι έτσι θα θυσίαζε την προσωπική της ζωή. «Είμαι πολύ χαρούμενη που υποδύθηκα την Κάτνις, αλλά είχα απόλυτο δίκαιο για την προσωπική μου ζωή. Με εκνευρίζει αυτό, αλλά έχω συνειδητοποιώ σιγά σιγά ότι αυτή είναι η νέα μου ζωή» ανέφερε η πρωταγωνίστρια.

Εξίσου λαμπερές όμως ήταν και οι αφίξεις των βασικών συμπρωταγωνιστών της Τζος Χάτσερσον και Λίαμ Χέμσγουορθ. Ο δεύτερος μάλιστα συνοδευόταν από την σύντροφό του και διάσημη στο νεανικό κοινό τραγουδίστρια και ηθοποιό Μάιλι Σάιρους -γνωστή από την τηλεοπτική σειρά Χάνα Μοντάνα.

Το παρών στο κόκκινο χαλί έδωσαν επίσης ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος της ταινίας Γκάρι Ρος, η συγγραφέας του βιβλίου «The Hunger Games» και συν-σεναριογράφος, Σούζαν Κόλινς, οι ηθοποιοί και μέλη του καστ Ελίζαμπεθ Μπανκς, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Ιζαμπέλ Φέρμαν, Στάνλεϊ Τούτσι, Γούντι Χάρελσον, Αλεξάντερ Λοντγουιγκ, Γουές Μπέντλεϊ, Ιζαμπελ Φερμαν, Γουίλοου Σιλντς, Λέβεν Ράμπιν κ.α., αλλά και το συγκρότημα Pistol Annies με τις Μιράντα Λάμπερτ, Ανγκαλίνα Πρίσλεϊ και Άσλεϊ Μονρό, ο τραγουδιστής Κόντι Σίμον κ.α