Μας απασχολεί το γεγονός ότι η Μέταλιστ έχει την καλύτερη επίθεση στη διοργάνωση και στα παιχνίδια με την Σάλτσμπουργκ σημείωσε 8 γκολ, αλλά δεν μπορώ να μαντέψω τι θα γίνει στο αυριανό παιχνίδι, το οποίο μάλλον θα είναι γρήγορο και θα μας άρεσε να το κερδίσουμε τόνισε ο κ. Ερνέστο Βαλβέρδε στη συνέντευξη την οποία παραχώρησε την παραμονή του αγώνα με την ουκρανική ομάδα (Πέμπτη, 20.00, ΑΝΤ 1).
Ο ισπανός προπονητής απέφυγε να χρίσει κάποια από τις δύο ομάδες φαβορί για την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Γιουρόπα Λιγκ. «Ειλικρινά δεν πιστεύω ότι υπάρχει φαβορί για την πρόκριση. Εμείς έχουμε το πλεονέκτημα ότι παίζουμε το δεύτερο ματς στην έδρα μας, ενώ η Μέταλιστ τα πηγαίνει πολύ καλά στη διοργάνωση. Το γήπεδο είναι ολοκαίνουργιο σε σύγκριση με εκείνο στο οποίο αγωνισθήκαμε πριν 3,5 χρόνια, η Μέταλιστ είναι μία δυνατή και επιθετική ομάδα και η πίεση την οποία θα δεχτούμε στο παιχνίδι θα είναι μεγάλη. Το πιθανότερο είναι να διεξαχθεί ένα ματς σε πολύ γρήγορο ρυθμό. Γνωρίζοντας ότι η Μέταλιστ επιτίθεται και παίζει γρήγορα, θα προσπαθήσουμε και εμείς να παίξουμε στον ίδιο ρυθμό. Αν και πρέπει να εκτιμήσουμε το βράδυ τι πρέπει να κάνουμε, μάλλον οι θεατές θα δούνε ένα γρήγορο παιχνίδι» υπογράμμισε.
Στην ερώτηση αν τον προβληματίζει η επίθεση της Μέταλιστ (27 γκολ σε 9 παιχνίδια) ο κ. Βαλβέρδε δεν έδειξε να… σφυρίζει αδιάφορα. «Οντως μας απασχολεί το γεγονός. Η Μέταλιστ έχει ταχύτατους Βραζιλιάνους και Αργεντινούς επιθετικούς και σε στιγμή απροσεξίας μπορεί να σε αιφνιδιάσει. Μην ξεχνάμε ότι έχει βάλει οκτώ γκολ στην Σάλτσμπουργκ και είναι φυσιολογικό να μας απασχολεί η παραγωγικότητά της» υποστήριξε.
Ο κ. Βαλβέρδε προφανώς για να χαϊδέψει τα αυτιά των τοπικών δημοσιογράφων που του ζητούσαν να συγκρίνει τη Μέταλιστ με τις Αρσεναλ, Ντόρτμουντ και Μαρσέιγ τις οποίες νίκησε φέτος ο Ολυμπιακός, υποστήριξε ότι η ομάδα του Χάρκιβ θα κατακτήσει το πρωτάθλημα Ουκρανίας και του χρόνου θα αγωνίζεται στο Τσάμπιονς Λϊγκ. «Η Μέταλιστ μάλλον θα κερδίσει φέτος το πρωτάθλημα Ουκρανίας, οπότε του χρόνου θα παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν νομίζω ότι έχει μεγάλη διαφορά από τις Άρσεναλ, Ντόρτμουντ και Μαρσέιγ» απάντησε.
Ως προς το αποτέλεσμα που θα επιθυμούσε ο κ. Βαλβέρδε υποστήριξε χαριτολογώντας ότι έχει στο μυαλό του πολλά σκορ που συμφέρουν τον Ολυμπιακό. «Εχω μερικά σκορ στο μυαλό μου που μου αρέσουν. Σίγουρα θα μας άρεσε να κερδίσουμε. Δεν μπορώ όμως να μαντέψω τι θα συμβεί, γιατί αύριο θα είναι ένα πολύ δύσκολο για εμάς» υπογράμμισε.
Το ζητούμενο είναι να πετύχουμε περισσότερα γκολ από τον αντίπαλό μας υπογράμμισε ο Νταβίντ Φουστέρ που εκπροσώπησε τους παίκτες του Ολυμπιακού στη συνέντευξη. «Κλειδί του αγώνα θα είναι να σκοράρουμε περισσότερα γκολ από τον αντίπαλο μας. Λαμβάνοντας υπόψιν ότι η Μέταλιστ απέκλεισε εύκολα τη Σάλτσμπουργκ, θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι το οποίο επιπλέον θα γίνει και σε χαμηλές θερμοκρασίες» υποστήριξε.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να σκοράρει εναντίον της Μέταλιστ όπως έκανε στη Μόσχα στο παιχνίδι με την Ρουμπίν, ο επιθετικός του Ολυμπιακού τόνισε: «Θα ήταν χαρά μου να σκοράρω ξανά, αλλά η ομάδα είναι πάνω από όλα. Να παίξουμε καλά και αν κερδίσουμε έστω και με 0-1 και ας το βάλει όποιος να είναι».