Σκοτεινός, εφιαλτικός, ενίοτε και μακάβριος, ο κόσμος του Τιμ Μπάρτον άνοιξε εχθές βράδυ -Δευτέρα 5 Μαρτίου- τις πύλες του στο Παρίσι.

Ο λόγος για την αναδρομική έκθεση «Tim Burton – The exhibition» που εγκαινιάστηκε εχθές στο Cinematheque Francaise στην Πόλη του φωτός.

Από τον Ψαλιδοχέρη, μέχρι τον Σκαθαροζούμη, τον Τρελοκαπελα, τον Γουίλι Γόνκα, τον Σουίνι Τόντ, τον Σπάρκι κ.α, όλοι οι αλλόκοτοι ήρωες του εκκεντρικού παραμυθά ζωντάνεψαν μέσα από αντικείμενα, εικόνες, γλυπτά και άλλα αντικείμενα που έχει φιλοτεχνήσει ο ίδιος.

Ο σκηνοθέτης,παραγωγός, φωτογράφος, συγγραφέας, ζωγράφος, γλύπτης και… εφευρέτης του διαφορετικού και του παράδοξου, δημιούργησε ένα κόσμο με γκόθικ, ροκ και ποπ στοιχεία, τον πασπάλισε με το μοναδικό του μπλακ χιούμορ και μας προσκαλεί κοντά του για να θαυμάσουμε -για άλλη μια φορά- τα εκκεντρικά του αριστουργήματα.

Να σημειώσουμε ότι η εν λόγω έκθεση -που θα μείνει στο Παρίσι έως τις 5 Αυγούστου- είχε σχεδιαστεί και στηθεί από το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης (ΜοΜΑ) το 2009.

Κατά την διάρκειά της στο Παρίσι θα προβληθούν κινηματογραφικά έργα του διάσημου Αμερικανού σκηνοθέτη, ενώ θα υπάρξουν διαλέξεις και ειδικά μαθήματα σχετικά με το έργο του.

Όπως ήταν φυσικό πολλοί διάσημοι φίλοι του Τιμ Μπάρτον έδωσαν το παρών, ενώ οι σκηνοθέτες Σερτζ Τουμπιάνα και Κώστας Γαβράς ήταν στο πλάι του κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου που προηγήθηκε των εγκαινίων της έκθεσης στο Cinematheque Francaise.

Ο Τιμ Μπάρτον συνοδευόταν από την σύντροφό του, την ηθοποιό Έλενα Μπόναμ-Κάρτερ.