Συνεύρεση αστέρων επί θεατρικής σκηνής.

Το Σάββατο το βράδυ παρουσιάστηκε η ακτιβιστική θεατρική παράσταση «8» (Prop 8), με το υπέρλαμπρο καστ συμπεριλαμβανομένων των Τζορτζ Κλούνεϊ, Μπραντ Πιτ, Μάρτιν Σιν, Κέβιν Μπέικον, Τζον Σι Ρέιλι, Κρις Κόλφερ κ.α.

Πρόκειται για μια θεατρική παράσταση που ανέβηκε για μία μόνο νύχτα στοWilshire Ebell Theatre στο Λος Άντζελες -για φιλανθρωπικό σκοπό- και η οποία αποτελεί το χρονικό της δίκης για την ανατροπή της περίφημης «πρότασης 8» που αφορά στην απαγόρευση του γάμου ομοφύλων στην Καλιφόρνια.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι οι γάμοι των ομοφύλων νομιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά στην Καλιφόρνια το 2008 αλλά σύμφωνα με το νομοσχέδιο «Proposition 8» (Πρόταση 8) κρίθηκαν παράνομοι, έξι μόλις μήνες μετά.

Πολλοί σταρ ανάμεσά του οι Σερ Ίαν ΜακΚέλεν, Λανς Μπας και Έλτον Τζον, εξοργίστηκαν με την απόφαση, ενώ σε μια προσπάθεια στήριξης των γάμων των ομοφύλων ο οσκαρικός σεναριογράφος του «Milk», Ντάστιν Λανς Μπλακ έγραψε το θεατρικό με τίτλο «8» σχετικά με την διαμάχη για το εν λόγω νομοσχέδιο.

Όπως ήταν φυσικό πλήθος κόσμου έδωσε το παρών για να απολαύσει επί σκηνής τους διάσημους πρωταγωνιστές, ενώ περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι παρακολούθησαν μέσω διαδικτύου την παράσταση. Τα έσοδα που ξεπέρασαν τα $2 εκατομμύρια θα διατεθούν στο American Foundation for Equal Rights που υποστηρίζει τον εθνικό αγώνα για την ισότητα στο γάμο.

Μιλώντας για την απόφασή του να πρωταγωνιστήσει στο έργο ο Τζορτζ Κλούνεϊ ανέφερε χαρακτηριστικά στο Hollywood Reporter: «Είναι σημαντικό να είσαι στην σωστή πλευρά της ιστορίας. Σε 20 χρόνια δεν θέλω κανείς να αναρωτηθεί που στεκόμουν. Κάποια στιγμή οι άνθρωποι θα κοιτάξουν πίσω και θα αναρωτιούνται γιατί αυτό ήταν κάποτε ζήτημα».

Πατήστε εδώ για να δείτε την παράσταση