Ο ΠΑΟΚ διατήρησε το αήττητό του στην εφετινή ευρωπαϊκή πορεία του και μέσα στο Ούντινε, όπου απέσπασε ισοπαλία 0-0 από την Ουντινέζε στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τη φάση των «32» του Europa League. Έτσι, ο «Δικέφαλος» θα έχει την ευκαιρία να παίξει για την πρόκριση μέσα στην έδρα του, την άλλη Πέμπτη (23/2).

Ο ψυχωμένος ΠΑΟΚ κατάφερε να αντέξει την πίεση των Ιταλών, που έστω και χωρίς τον Ντι Νατάλε στην ενδεκάδα τους, είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Εχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες στο πρώτο 10λεπτο κι από κει και πέρα η άμυνα της ελληνικής ομάδας δούλεψε…ρολόι και δεν κινδύνεψε σοβαρά από τους γηπεδούχους. Η ρεβάνς, πάντως, δεν θα είναι καθόλου εύκολη υπόθεση για τους Θεσσαλονικείς, που θα χρειαστεί να αναζητήσουν το γκολ.

Με ξεκάθαρο στόχο να πετύχει γρήγορο γκολ μπήκε στο ματς η Ουντινέζε. Οι Ιταλοί, παίζοντας κυρίως από δεξιά, κατάφεραν να κλείσουν τον ΠΑΟΚ στα καρέ του και στάθηκαν άτυχοι στο 6ο λεπτό, όταν το βολέ του Αμπντί σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Κρέσιτς. Νέα κλασική ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 9ο λεπτό, με τον Φλόρο Φλόρες να προσπαθεί να περάσει τη μπάλα πάνω από τον Σέρβο τερματοφύλακα του «Δικεφάλου», αλλά ο τελευταίος αντέδρασε ενστικτωδώς κι απεσόβησε βέβαιο γκολ.

Όσο περνούσε η ώρα και η πίεση της Ουντινέζε δεν απέδιδε, ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε το ματς και λίγο πριν τη συμπλήρωση του ημιώρου είχε το δυνατό σουτ του Φωτάκη να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Καθολική ήταν η υπεροχή της ιταλικής ομάδας στο δεύτερο μέρος, χωρίς, όμως, να δημιουργήσει τη μεγάλη ευκαιρία μπροστά από την εστία του Κρέσιτς. Η άμυνα του ΠΑΟΚ δούλεψε εξαιρετικά, έκλεισαν οι διάδρομοι από τα πλάγια και οι όποιες σέντρες βγήκαν ήταν εύκολη λεία για τους Μαλεζά και Τσιρίλο. Επιθετικά ο «Δικέφαλος» δεν φάνηκε καθόλου και ίσως θα μπορούσε να είχε ζητήσει κάτι περισσότερο στον τομέα αυτό, παρ’ όλα αυτά πήρε το αποτέλεσμα που του δίνει αρκετές ελπίδες πρόκρισης στη ρεβάνς της Τούμπας (23/02).

Διαιτητής: Αλμπέρτο Μαγιένκο (Ισπανία)

Κίτρινες: Λάζαρ, Φωτάκης (χάνει τη ρεβάνς)

ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ (Φραντσέσκο Γκουϊντολίν):
Χαντάνοβιτς, Ντανίλο, Μπάστα, Ντομίτσι, Μπενάτια, Πασκουάλε, Αρμέρο, Πατσιέντζα, Αμπντί, Πίντσι (57′ Φαμπρίνι), Φλόρο Φλόρες

ΠΑΟΚ (Λάσλο Μπόλονι): Κρέσιτς, Σταφυλίδης, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Σνάουτσνερ, Γκαρσία, Γεωργιάδης (84′ Λίνο), Φωτάκης, Λάζαρ, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης (76′ Γιάννου)