• Αναζήτηση

Νέα μεταπτυχιακά προγράμματα στο Διεθνές Πανεπιστήμιο

Τα νέα μεταπτυχιακά του προγράμματα του παρουσίασε σήμερα το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ), στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ωνάσειου Ιδρύματος

Τα νέα μεταπτυχιακά του προγράμματα του παρουσίασε σήμερα το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ), στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ωνάσειου Ιδρύματος.
Στην συνέντευξη Τύπου που δόθηκε μίλησε σχετικά ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου κ. Κ. Γραμμένος, ενώ παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γ. Μπουτάρης, ο οποίος και αναφέρθηκε εκτενώς στο έργο του Διεθνούς Πανεπιστημίου έως σήμερα.

Ο κ. Γραμμένος παρουσίασε το έργο που έχει γίνει από την ίδρυση του πανεπιστημίου ως σήμερα, ενώ τόνισε ότι το Διεθνές Πανεπιστήμιο λειτουργεί «με τα πρότυπα πανεπιστημίου με διεθνή παρουσία, διότι έτσι μόνο θα μπορέσει να διεκδικήσει θέση στο διεθνή χώρο».
Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ) ιδρύθηκε βάσει του ν. 3391/2005 με αποστολή να παρέχει ανωτάτη εκπαίδευση, ιδίως σε αλλοδαπούς. Η διδασκαλία των μαθημάτων των προγραμμάτων γίνεται στην αγγλική γλώσσα έναντι διδάκτρων.

Αποτελείται από τρεις Σχολές: τη Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης, τη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και τη Σχολή Επιστημών Τεχνολογίας.

Ο κ. Γραμμένος στην ομιλία του αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στην ιστορία του Διεθνούς Πανεπιστημίου. «Η λειτουργία και ανάπτυξη του Πανεπιστημίου ουσιαστικά καλύπτεται από πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος »Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση», πράξη που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από Εθνικούς Πόρους και θα διατηρηθεί μέχρι το Δεκέμβριο του 2015. Μικρή χρηματοδότηση έχουμε επίσης από τον τακτικό προϋπολογισμό και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ τα δίδακτρα είναι επίσης μία ακόμη πηγή εισοδήματος» δήλωσε.

Ο κ. Γραμμένος τόνισε ότι στόχος είναι «τον Ιανουάριο του 2016 να επιτύχουμε να είμαστε ένα κατ’ εξοχήν αυτοχρηματοδοτούμενο πανεπιστήμιο κυρίως από τα δίδακτρά του. Έτσι, η χρηματοδότησή μας από τον τακτικό προϋπολογισμό και τις Δημόσιες Επενδύσεις θα καλύπτουν μέρος των εξόδων λειτουργίας μας».
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk