Υπό τα βλέμματα του ομοσπονδιακού προπονητή κ.Ηλία Ζούρουκαι του μάνατζερ της Εθνικής Ανδρών Μπάσκετ κ.Νίκου Φιλίππουθα πραγματοποιηθεί σήμερα (31/1, 23.30) στο Καράκας της Βενεζουέλας η κλήρωση για τη συγκρότηση των τεσσάρων ομίλων του Προολυμπιακού Τουρνουά, που θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας (2-8 Ιουλίου 2012) και θα αναδείξει τις τρεις τελευταίες ομάδες που θα προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (28/7 – 12/8).

Στη σημερινή κλήρωση, η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά από την επίσημη ιστοσελίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μπάσκετ (FIBA), συμμετέχουν, εκτός από την Ελλάδα, οι Αγκόλα, Δομινικανή Δημοκρατία, πΓΔΜ, Ιορδανία, Κορέα, Λιθουανία, Νέα Ζηλανδία, Νιγηρία, Πουέρτο Ρίκο, Ρωσία και η οικοδέσποινα Βενεζουέλα.

Με βάση το σύστημα διεξαγωγής του Προολυμπιακού Τουρνουά, θα συγκροτηθούν τέσσερις όμιλοι των τριών ομάδων, οι οποίες θα δώσουν δύο αγώνες (σύστημαrobin) και οι δύο πρώτες θα προκριθούν στην προημιτελική φάση. Οι νικητές των ημιτελικών, καθώς και ο νικητής του μικρού τελικού θα εξασφαλίσουν τα τρία τελευταία εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ενώ όπως και στο Προολυμπιακό Τουρνουά της Αθήνας δεν θα διεξαχθεί (αφού δεν χρειάζεται) μεγάλος τελικός.

Οι ημερομηνίες του Προολυμπιακού Τουρνουά:

2-4 Ιουλίου: Προκριματικός γύρος

5 Ιουλίου: Ημέρα ξεκούρασης

6 Ιουλίου: Προημιτελικοί

7 Ιουλίου: Ημιτελικοί

8 Ιουλίου: Μικρός Τελικός

Υπενθυμίζουμε ότι την πρόκριση στους Αγώνες του Λονδίνου έχουν ήδη εξασφαλίσει οι Μεγάλη Βρετανία (οικοδέσποινα), ΗΠΑ (Παγκόσμια Πρωταθλήτρια), Αργεντινή, Αυστραλία, Βραζιλία, Κίνα, Γαλλία, Ισπανία και Τυνησία.