Στην τοπική αυτοδιοίκηση περνά η εποπτεία των δημόσιων ΙΕΚ

Οι «άρχοντες» της τοπικής αυτοδιοίκησης θα αναλάβουν από την 1η Ιουλίου την αρμοδιότητα της επαγγελματικής κατάρτισης και η ευθύνη της λειτουργίας των δημόσιων ΙΕΚ. Τα Ιδρύματα αυτά, τα επόπτευε μέχρι σήμερα το υπουργείο Παιδείας.

Οι «άρχοντες» της τοπικής αυτοδιοίκησης θα αναλάβουν από την 1η Ιουλίου την αρμοδιότητα της επαγγελματικής κατάρτισης και την ευθύνη της λειτουργίας των δημόσιων ΙΕΚ. Τα Ιδρύματα αυτά, τα επόπτευε μέχρι σήμερα το υπουργείο Παιδείας.

Για το θέμα αυτό είχε σήμερα σύσκεψη ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλος με τους περιφερειάρχες της χώρας. Στη σύσκεψη αυτή συμφωνήθηκε ότι οι Περιφέρειες θα πάρουν και τους αντίστοιχους πόρους για την επαγγελματική κατάρτιση από το υπουργείο Παιδείας, ενώ παράλληλα θα επιχειρήσουν την αναβάθμιση της λειτουργίας των δημόσιων ΙΕΚ.

«Στόχος μας είναι από τα δημόσια ΙΕΚ να αποφοιτούν απασχολούμενοι και όχι άνεργοι. Και αυτό θα επιτευχθεί όταν οι ειδικότητες, ο αριθμός των εκπαιδευομένων και η εν γένει λειτουργία τους θα αποφασίζονται από την περιφερειακή αυτοδιοίκηση σύμφωνα με τους στρατηγικούς αναπτυξιακούς της στόχους και προοπτικές» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αρβανιτόπουλος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk