Το δίλημμα της παραμονής ή όχι στο ευρώ επαναφέρει η κυβέρνηση.

Μετά το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, ο οποίος τόνισε πως ο κίνδυνος για τη χρεοκοπία παραμένει ισχυρός και το διακύβευμα είναι να μείνει η χώρα στη ζώνη του ευρώ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Eλλάδα πρέπει να εργαστεί σκληρά και να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να αποφευχθεί η επιστροφή στη δραχμή.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο κ. Καψής τόνισε: «Αυτό εκ των πραγμάτων είναι το δίλημμα που έχουμε μπροστά μας… Δεν έχει νόημα αυτή τη στιγμή να δημιουργήσουμε έναν πανικό ότι » Α! Πάμε στην δραχμή» ».

«Θέλει προσοχή, γιατί μπορούμε πράγματι να το αποφύγουμε, εάν κάνουμε πολύ σοβαρή και συστηματική δουλειά».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η Ελλάδα έχει γλιτώσει τον κίνδυνο χρεοκοπίας, επειδή έλαβε την 6η δόση των δανείων από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

«Τον τελευταίο καιρό έχει επικρατήσει ένας μικρός εφησυχασμός, ότι πήραμε την 6η δόση, ότι σχηματίστηκε μια κυβέρνηση συνεργασίας και λύθηκαν τα προβλήματα» σημείωσε.

«Στην πραγματικότητα ξέρουμε ότι τα προβλήματα είναι μπροστά μας, ότι θα είναι μια πάρα, άρα πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση με την τρόικα για να πάρουμε το δάνειο, ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση και χρειάζεται να ληφθούν τα διαρθρωτικά – αναπτυξιακά μέτρα που θα βάλουνε μπροστά τις επενδύσεις» επισήμανε ο κ. Καψής.