Ο βετεράνος τραγουδιστής Χούλιο Ιγκλέσιας τιμήθηκε στο τέλος της περασμένη εβδομάδας στη γενέτειρά του την Ισπανία.

Ιδιαίτερα συγκινημένος ο τραγουδιστής παρέλαβε το βραβείο «Ισπανός Καλλιτέχνης με τον μεγαλύτερο αριθμό πωλήσεων στη χώρα και στο εξωτερικό» από τα χέρια του συμπατριώτη του και πρωταθλητή του τένις Ραφαέλ Ναδάλ σε μια ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Θερβάντες στη Μαδρίτη.

Παραδίδοντας το βραβείο στον Χούλιο Ιγκλέσιας ο Ναδάλ δήλωσε ότι θαυμάζει το πάθος του τραγουδιστή ο οποίος «εξακολουθεί να διαπρέπει στο χώρο της μουσικής, έπειτα από τα τόσα πολλά επιτεύγματα του και την τόσο σπουδαία καριέρα του».

Και πρόσθεσε: «Ο Χούλιο μπορεί να κερδίσει τις καρδιές όλων. Το πιστεύω γιατί όπου κι αν πας από την Ιαπωνία μέχρι τις Ηνωμένες Πολιτείες, αργά ή γρήγορα θα ακούσεις ένα από τα κομμάτια του».

Από την μεριά του ο Χούλιο Ιγκλέσιας αποδεχόμενος το βραβείο ανέφερε: «Αναμφισβήτητα, αυτή είναι η πιο σημαντική στιγμή της καριέρας μου. Είναι αυτή που με συγκινεί πιο βαθιά. Είμαι επίσης, ιδιαίτερα συγκινημένος που δεν βρίσκονται εδώ σήμερα οι γονείς μου, στους οποίους οφείλω το πάθος που μου έδωσαν για τη ζωή».

«Είμαι ευγνώμων στους κριτικούς, στους φίλους, στους ανθρώπους από κάθε γωνιά της γης που έκαναν τον κόπο να μπουν σε ένα δισκοπωλείο ή να έρθουν σε κάποια συναυλία μου» συμπλήρωσε ο τραγουδιστής και ολοκλήρωσε λέγοντας: «Αύριο όλα αυτά θα μοιάζουν με όνειρο».

«Ο Χούλιο μπορεί να κερδίσει τις καρδιές όλων. Το πιστεύω γιατί όπου κι αν πας από την Ιαπωνία μέχρι τις Ηνωμένες Πολιτείες, αργά ή γρήγορα θα ακούσεις ένα από τα κομμάτια του».