Στο περιεχόμενο των αποφάσεων της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών θα αναφερθεί η γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεών της την Τετάρτη ενώπιον της γερμανικής Βουλής.

Η Μέρκελ πρόκειται να μπει για ακόμη μία φορά στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης, με σημείο κριτικής αυτή τη φορά την άσκηση βέτο της Βρετανίας, ως αποτέλεσμα των γαλλογερμανικών πιέσεων, σύμφωνα με την ελληνική έκδοση της «Deutsche Welle».

Μιλώντας την Τρίτη σε συνεδρίαση του κόμματός της, η γερμανίδα καγκελάριος επιχείρησε να διαλύσει τις αμφιβολίες που έχουν δημιουργηθεί γύρω από τη νομική βάση της σχεδιαζόμενης δημοσιονομικής ένωσης.

«Είμαστε στον σωστό δρόμο, ακόμη και αν η ενοποίηση της οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής γίνει μέσω διακρατικών συμφωνιών» υπογράμμισε. Και πρόσθεσε ότι «το επιβεβαίωσε και η νομική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

«Προσοχή! Είναι η Ανγκελα»

Στο μεταξύ, το αμερικανικό περιοδικό «Newsweek» αφιερώνει την έκδοση αυτής της εβδομάδας στη Μέρκελ, με τίτλο «Προσοχή! Είναι η Ανγκελα». Το δημοσίευμα αποκαλεί τη γερμανίδα καγκελάριο εξαιρετικά δύσπιστη, με αδυναμία στους ξανθούς άνδρες, αλλά πάνω από όλα ψυχρή και μάλιστα ψυχρή με την ΕΕ.

«Η καγκελάριος διακατέχεται από βαθιά δυσπιστία απέναντι στο Σαρκοζί και μισεί τη φράση Μερκοζί», υποστηρίζει ο αμερικανός αρθρογράφος. «Η σχέση της με τον γάλλο πρόεδρο είναι μια προσομοίωση, ένα σόου για να ηρεμήσουν οι αγορές».