Αν αυτά που προδημοσιεύει η σουηδική εφημερίδα «Aftonbladet» είναι τυχαία αποσπάσματα της αυτοβιογραφίας «Racconto tutto, mi metto a nudo» («Τα αφηγούμαι όλα, ξεγυμνώνομαι») του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, τότε είναι βέβαιο ότι αυτή θα γίνει ανάρπαστη σε δύο εβδομάδες όταν και θα κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία!

Ο διεθνής σουηδός επιθετικός της Μίλαν δημοσιοποιεί αρκετές πικάντικες λεπτομέρειες της καριέρας του, ενώ ξεχωρίζουν τα όσα καταλογίζει στον προπονητή της Μπαρτσελόνα κ. Πεπ Γκουαρδιόλα για τη συμβίωσή τους στους Μπλαουγκράνα την περίοδο 2009-10.

Ο «Ιμπρα» παραδέχεται ότι η μεταγραφή του στη Μπαρτσελόνα ήταν η πραγματοποίηση ενός όνειρου, «σαν να περπατάω στα σύννεφα», ωστόσο συμπληρώνει ότι αυτά τα συναισθήματα δεν διήρκησαν πολύ και η πρώτη του επαφή με τον κ. Γκουαρδιόλα ήταν τραυματική.

«Μου ξεκαθάρισε ότι στη Μπαρτσελόνα πρέπει να μένεις προσγειωμένος και να μην πηγαίνεις στην προπόνηση με Porche ή Ferrari. Αναρωτήθηκα για ποιον λόγο θα πρέπει κάποιος άλλος να αποφασίζει τι αμάξι θα οδηγώ», αναφέρει ο άσος της Μίλαν συμπληρώνοντας με αυτοκριτική διάθεση ότι ακόμη και στα αποδυτήρια δεν ένιωθε άνετα:

«Ολοι είχαν κλειστό το στόμα τους. Ο Μέσι, ο Τσάβι και ο Ινιέστα ήταν πάντα σιωπηλοί σαν να βρίσκονταν στο σχολείο. Εγώ αντίθετα είμαι άνθρωπος που αγαπά όποιον περνάει με κόκκινο το φανάρι».

Μάλιστα σύμφωνα με το απόσπασμα της αυτοβιογραφίας του βοσνιακής καταγωγής διεθνούς σουηδού επιθετικού που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Aftonbladet» προσπάθησε σκληρά για να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της Μπαρτσελόνα, ωστόσο η κατάσταση έγινε ακόμα πιο ανυπόφορη για εκείνον εξ αιτίας του Λιονέλ Μέσι!

«Αλλαζα μέσα μου, γινόμουν πάρα πολύ καλός, είχα χάσει εκείνη ακόμη κι εκείνη την αγωνιστική κακία που με είχε βοηθήσει στο παρελθόν σε όλες τις ομάδες μου. Τα πάντα άλλαξαν όμως, όταν ο Μέσι πήγε στον Γκουαρδιόλα για να του ζητήσει έναν άλλο ρόλο. Ο Πεπ επέλεξε να τον ικανοποιήσει και από εκείνη την ημέρα δεν με ξανακοίταξε ποτέ στα μάτια. Προσπάθησα να του μιλήσω, του είπα ότι είμαι μία Ferrari και ότι εκείνος με χρησιμοποιεί σαν ένα Fiat».

Η οριστική ρήξη μεταξύ του Ιμπραΐμοβιτς και του κ. Γκουαρδιόλα ήρθε μετά τους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην Ιντερ του κ. Ζοζέ Μουρίνιο. Και στα δύο ματς ο υψηλόσωμος φορ έγινε αλλαγή και στη ρεβάνς του «Καμπ Νου» φώναξε στον προπονητή του ότι «δεν έχεις αρχ..α. Τα κάνεις πάνω σου όταν συναντάς τον Μουρίνιο. Αντε γαμ..ου».