• Αναζήτηση
  • Σουπιές με πρασόρυζο

    Yλικά για2-3 άτομα

    1 μέτρια σουπιά, καθαρισμένη και κομμένη σε 3 κομμάτια
    2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
    1 κρεμμύδι ξερό, μεγάλο, ψιλοκομμένο
    300 γρ. πράσο, κομμένο σε μικρούς κύβους
    1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη, χωρίς την πράσινη φύτρα
    1κ.κ. μαραθόσπορο, σπασμένο
    150 γρ. ρύζι (κίτρινο ή αρμπόριο)
    1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
    1 λίτρο ζωμός από ψάρι ή οστρακοειδών ή λαχανικών ή νερό
    1 ντομάτα μεγάλη, ξεφλουδισμένη και ξεσποριασμένη, σε κύβους
    2 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε λεπτές ροδέλες
    ½ ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
    χυμός από ½ λεμόνι
    αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Εκτέλεση
    Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο και το μαραθόσπορο, μέχρι να μαραθούν για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και το φέρνουμε μια βόλτα ώστε να γυαλίσει. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, περίπου σε 1-2 λεπτά, ρίχνουμε τον ζωμό, την ντομάτα και τη σουπιά. Ανακατεύουμε ελαφρώς και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 18-20 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, βγάζουμε τα κομμάτια της σουπιάς και τα κόβουμε σε καρέ των 4-5 εκ. Τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα προσθέτοντας τον άνηθο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε, βάζουμε την κατσαρόλα και πάλι στη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό για 3 λεπτά ώσπου να χυλώσει.

    Αφιερώματα