Στην πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας θα προχωρήσουν την Τρίτη, όπως όλα δείχνουν, οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας.

Τη σχετική απόφαση έλαβε το άτυπο συντονιστικό όργανο των συνδικάτων την Παρασκευή, όμως μένει να εγκριθεί και από τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων σήμερα Δευτέρα, ωστόσο πρέπει να θεωρείται δεδομένη η απεργία των εργαζομένων στα λεωφορεία και το Μετρό.

Οι εργαζόμενοι της ΟΣΥ και της ΣΤΑΣΥ αντιδρούν στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, που αποτελεί πλέον νόμο του κράτους, έπειτα και από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.

Επίσης, σε απεργία καλεί το προσωπικό των ΚΤΕΛ την Πέμπτη η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος, καταγγέλλοντας παραβιάσεις του κανονισμού εργασίας και της σύμβασης εργασίας, παράνομες απολύσεις, απόπειρες μείωσης μισθών και εφαρμογής εκ περιτροπής απασχόλησης.

Η απεργία θα επηρεάσει κυρίως τα αστικά ΚΤΕΛ της χώρας.

Στο μεταξύ, με το χέρι εκ νέου στο χειρόφρενο βρίσκονται οι ιδιοκτήτες ταξί και φορτηγών. Οι πρώτοι θα συνεδριάσουν εντός της εβδομάδας, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους, ενώ οι δεύτεροι απειλούν με απεργίες διαρκείας, εάν κατατεθεί στη Βουλή αυτούσιο το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών για την απελευθέρωση των φορτηγών και των ταξί.