Μαύρο χρυσό 250- 300 εκατ. βαρελιών κρύβουν Ιόνιο, Κατάκολο και Πατραϊκός

Την εκτίμηση ότι υπάρχουν περίπου 250 με 300 εκατ. βαρέλια πετρελαίου στις περιοχές του Πατραϊκού κόλπου, του Ιονίου και του Κατάκολου, εξέφρασε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ι. Μανιάτης.

Την εκτίμηση ότι υπάρχουν περίπου 250 με 300 εκατ. βαρέλια πετρελαίου στις περιοχές του Πατραϊκού Κόλπου, του Ιονίου και του Κατάκολου, εξέφρασε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ι. Μανιάτης.
Εάν προχωρήσει το επιχειρησιακό σχέδιο, σημείωσε ο κ. Μανιάτης, τότε η εκτίμησή μας είναι ότι για τα επόμενα 20 χρόνια θα έχουμε ετήσια δημόσια έσοδα από 1 έως 1,5 δισ. δολάρια: «Αρα αυτό θα είναι και μια καλή τονωτική ένωση», είπε ο υφυπουργός.

Ο κ. Μανιάτης διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο και ότι ήδη έχουν προκηρυχθεί οι σεισμικές έρευνες για το Ιόνιο και νότια της Κρήτης και στις αρχές της νέας χρονιάς θα παραχωρηθούν οι περιοχές στον Πατραϊκό, τα Ιόνια νησιά και το Κατάκολο. Αποκάλυψε επίσης ότι υπάρχει «καλή ανταπόκριση από τη διεθνή βιομηχανία» και ότι το όλο σχέδιο προχωρεί με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα.
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk