Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αναλύει και εκτιμά τις πιθανές επιπτώσεις που θα είχε στις γερμανικές τράπεζες, στα ασφαλιστικά ταμεία και στις επιχειρήσεις ενδεχόμενο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους κατά 50%, αναφέρει σήμερα η εφημερίδα «Leipziger Volkszeitung» επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές που δεν κατονομάζει.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα μάλιστα, η διαδικασία της εκτίμησης των επιπτώσεων από ένα βαθύ κούρεμα του χρέους της Ελλάδας γίνεται σε συνεργασία με τις αντίστοιχες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών της Γαλλίας.

Ο χρόνος που απαιτείται, ωστόσο, για να αποκρυσταλλωθούν τα αποτελέσματα των μετρήσεων και των εκτιμήσεων θα είναι μεγαλύτερος του αναμενομένου και γι’ αυτό η ευρωπαϊκή υπουργική σύνοδος που επρόκειτο να γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου, μεταφέρθηκε για την Τρίτη, 18 του μηνός, αναφέρει η εφημερίδα της Λειψίας.

Βάσει της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου οι Ευρωπαίοι ηγέτες ζήτησαν, ως γνωστόν, από τους ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας να προετοιμαστούν για τις απώλειες που θα εγγράψουν έπειτα από κούρεμα των ελληνικών ομολόγων κατά 21%.