«Ο Ολυμπιακός χτύπησε διάνα. Ο Φράνκο από την εποχή που έπαιζε στη Ρίβερ εντυπωσίαζε με τα προσόντα και τη σοβαρότητά του. Γρήγορος, ψύχραιμος, με καλά ρεφλέξ και εξόδους, ξέρει να κατευθύνει την άμυνα και να παίρνει αστραπιαία σωστές αποφάσεις» είχε δηλώσει ο Χουάν Χοσέ Μπορέλι για τον Κοστάντσο τον περασμένο Ιούνιο που ο συμπατριώτης του μετακόμισε από την ελβετική Βασιλεία στον Ολυμπιακό. Να έπεσε άραγε τόσο έξω ο αργεντινός πρώην μέσος του Παναθηναϊκού;
Ο Κοστάντσο προτού συμπληρώσει 5 επίσημα παιχνίδια κάτω από τα δοκάρια των Ερυθρολεύκων αμφισβητείται κυρίως από τους οπαδούς της ομάδας του. Ατολμος, αδύναμος, φοβισμένος και με αργές εξόδους, επί του παρόντος δεν θυμίζει τον τερματοφύλακα που περιέγραψε ο Μπορέλι. Προφανώς δεν έχει καμιά σχέση και με τον γκολκίπερ Κοστάντσο που το 2007 αναδείχτηκε κορυφαίος παίκτης του ελβετικού πρωταθλήματος. Οπως αποκλείεται να έπαιξε πέρυσι με… μέσον βασικός σε 44 παιχνίδια της Βασιλείας. Ακόμη και αν δεχτούμε ότι το πρωτάθλημα της Ελβετίας είναι της πλάκας, ο Κοστάντσο ήταν ο ήρωας της Βασιλείας στην εκτός έδρας νίκη με 3-1 επί της Ρόμα για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι μέχρι τώρα άσχημες εμφανίσεις του Κοστάντσο με τη φανέλα του Ολυμπιακού μάλλον δεν οφείλονται στα μέτρια προσόντα του. Οι αιτίες πρέπει να αναζητηθούν σε άλλους παράγοντες. Ισως δεν προσαρμόστηκε ακόμη στην ελληνική πραγματικότητα. Ενδεχομένως δεν του ταιριάζει το ελληνικό πρωτάθλημα. Προφανώς δεν διαθέτει τον τσαμπουκά του Παναγιώτη Κελεσίδη στοιχείο που χαρακτήριζε μία άλλη εποχή. Το 1999 ο Ολλανδός Ερβιν Φαν ντε Σαρ πήγε στη Γιουβέντους ως κορυφαίος γκολκίπερ της Ευρώπης, από την οποία έφυγε ως αποτυχημένος το 2001, για να κάνει στη συνέχεια μια τεράστια καριέρα στην Πρέμιερ Λιγκ με τη Φούλαμ (127 παιχνίδια) και κυρίως με τα χρώματα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (186 παιχνίδια) στην οποία αγωνίστηκε από το 2005 έως το 2011.

Ο Κοστάντσο αν δεν συνέλθει άμεσα κινδυνεύει να έχει την τύχη του Γιάτσεκ Καζιμιέρσκι. Ο Πολωνός τερματοφύλακας αποκτήθηκε από τη Λέγκια το 1987 προκειμένου να αντικαταστήσει τον Νίκο Σαργκάνη και έμεινε στον Πειραιά λιγότερο από πέντε μήνες. Η υπομονή του τότε προέδρου των Ερυθρολεύκων Γιώργου Κοσκωτά για τον διεθνή Πολωνό γκολκίπερ, εξαντλήθηκε την 7η αγωνιστική και την εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό με 4-1. Ο Ολυμπιακός ήταν τότε 14ος στο πρωτάθλημα με 4 ισοπαλίες, 3 ήττες και τέρματα 6-12. Ο Καζιμιέρσκι δεν φόρεσε ξανά φανέλα βασικού και ένα μήνα μετά παραχωρήθηκε στη βελγική Γάνδη.

Η τωρινή βαθμολογική θέση του Ολυμπιακού επιτρέπει στους οπαδούς του να ελπίζουν ότι ο Κοστάντσο μπορεί να συνέλθει. Ουδείς μπορεί όμως να προβλέψει τις αντιδράσεις τους στην πρώτη ενδεχόμενη ήττα και μάλιστα με γκολ όπως εκείνο με το οποίο ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε την περασμένη Κυριακή στο «Γ. Καραϊσκάκης». Το ενδεχόμενο ο Κοστάντσο να έχει την τύχη του Καζιμιέρσκι δεν είναι απίθανο.

Στα μαλακά ο Μιραλάς
Με πρόστιμο 15.000 ευρώ τιμώρησε η διοίκηση του Ολυμπιακού τον Κέβιν Μιραλάς για την απρεπή χειρονομία προς τον προπονητή του κ. Ερνέστο Βαλβέρδε στον αγώνα με την Αρσεναλ, όταν ο Ισπανός τον αντικατέστησε.