Η ώρα για τον μεγάλο τελικό της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου με την Κροατία την ερχόμενη Παρασκευή πλησιάζει. Οι έλληνες διεθνείς συγκεντρώθηκαν το πρωί της Δευτέρας (3/10) σε ξενοδοχείο της Βουλιαγμένης προκειμένου να αρχίσουν την προετοιμασία για τις αναμετρήσεις με τους Κροάτες (7/10) και τους Γεωργιανούς (11/10) στο «Γ. Καραϊσκάκης» με στόχο την απευθείας πρόκριση στα τελικά του Euro 2012 της Πολωνίας και της Ουκρανίας.

Αν και… παλιοί, νέα πρόσωπα στην Εθνική ομάδα είναι ο γκολκίπερ του ΑΠΟΕΛ Διονύσης Χιώτης και ο χρυσός σκόρερ στο Euro της Πορτογαλίας το 2004, Αγγελος Χαριστέας, οι οποίοι επέστρεψαν στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, έπειτα από οχτώ (!) και έναν χρόνο, αντιστοίχως.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Σάντος για την κλήση. Θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, σε περίπτωση που με προτιμήσει ο προπονητής και να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της», δήλωσε ο Χιώτης και συμπλήρωσε: «Πιστεύω ότι η κλήση μου έγινε λόγω της παρουσίας μου στο κυπριακό πρωτάθλημα και των αντίστοιχων εμφανίσεων στο Τσάμπιονς Λιγκ. Θεωρώ πως αξίζω να είμαι εδώ και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Αυτή η ομάδα έχει δείξει πως τα καταφέρνει στα δύσκολα».

Από την πλευρά του, ο σέντερ φορ του Παναιτωλικού δήλωσε ικανοποιημένος που επέστρεψε στην Εθνική καθώς νιώθει πως δικαιώθηκε για την προσπάθειες που έχει καταβάλει: «Δούλεψα πολύ αυτό το διάστημα. Η δουλειά μου απέφερε καρπούς και τώρα είμαι εδώ για να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις για να πάει η Εθνική στο Euro. Οταν έχεις να κληθείς τόσο καιρό κάνεις πολλές σκέψεις, αλλά δεν σταματούν οι φιλοδοξίες και τα όνειρα. Πέρυσι δεν άξιζα να είμαι στην Εθνική, όμως οι φετινές εμφανίσεις μου απέδωσαν καρπούς. Τα βλέπω όλα θετικά και είμαι εδώ να βοηθήσω και να δώσω την εμπειρία μου σε αυτά τα παιδιά. Ολα τα παιδιά να είναι έτοιμα 100% αγωνιστικά και ψυχολογικά και είμαι σίγουρος πως αυτή η ομάδα έχει το μέταλλο και θα τα καταφέρουμε. Εχω την αίσθηση πως θα έρθει ο κόσμος να βοηθήσει».

Την αποστολή της Εθνικής που θα προπονείται καθημερινά στον Αγιο Κοσμά απαρτίζουν οι: Τζόρβας, Χιώτης, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Ζαραδούκας, Παπασταθόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Βύντρα, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Τζιόλης, Φωτάκης, Αθανασιάδης, Χαριστέας, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης, Γκέκας, Κονέ και Μάκος.