Το βράδυ της Πέμπτης (29/8), στέλεχος της ΠΑΕ ΑΕΚ και στενός συνεργάτης του προέδρου της ομάδας κ. Σταύρου Αδαμίδη παρουσίαζε σε μερίδα του Τύπου τον προπονητή της Ενωσης κ. Μανόλο Χιμένεθ ως «τελειωμένη υπόθεση για εμάς. Την Κυριακή απέναντι στον Πανιώνιο θα καθίσει στον πάγκο για τελευταία φορά».

Αποδείχθηκε ότι όσα υποστήριξε δεν τα εκστόμισε εν βρασμώ ψυχής λόγω της αγανάκτησης που προκάλεσε η εντός έδρας ήττα από τη Στουρμ Γκρατς για το Γιουρόπα Λιγκ, αλλά ύστερα από συνεννόηση με τον πρόεδρο της ΠΑΕ και τα άλλα στελέχη του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς την επόμενη ημέρα ο κ. Αδαμίδης επικοινώνησε με τον κ. Νίκο Κωστένογλου δίνοντάς του το χρίσμα της διαδοχής!

«Κατά 99.9% τη Δευτέρα θα είσαι εσύ ο προπονητής» φέρεται ότι είπε στον 41χρονο τεχνικό ο οποίος προκειμένου να επιστρέψει στην ομάδα της καρδιάς του και να πάρει τη δουλειά που τον ενδιαφέρει περισσότερο από κάθε άλλη, αρνήθηκε την πρόταση της κυπριακής Ανόρθωσης για κλειστό διετές συμβόλαιο! Και τελικά έμεινε ξεκρέμαστος…

Μετά τον αγώνα με τον Πανιώνιο και τη νίκη της ΑΕΚ με γκολ του Κώστα Μανωλά στο 93ο λεπτό της αναμέτρησης, οι διοικούντες την ΠΑΕ συνειδητοποίησαν το προφανές: ότι δηλαδή δεν είναι νορμάλ και λογικό να απολύσουν έναν προπονητή που έχει οδηγήσει την ομάδα του στην κορυφή της βαθμολογίας, έστω και με έναν αγώνα περισσότερο από τον Ολυμπιακό, έστω και σε ισοβαθμία ακόμα δύο ομάδες (Ατρόμητος και ΠΑΟΚ).

Δεν θα ήταν λογικό επίσης να του ζητηθεί να παραιτηθεί, ποιος προπονητής που δεν έχει στη διάθεσή του ιδιαίτερα ποιοτικό υλικό για το επίπεδο της ΑΕΚ θα άφηνε οικειοθελώς τη δουλειά του όταν τα αποτελέσματα τον δικαιώνουν; Ολα αυτά σε συνδυασμό με την αδυναμία καταβολής ενός ποσού που θα ξεπερνούσε το ένα εκατ. ευρώ (οφειλόμενα + αποζημίωση), οδήγησαν την κιτρινόμαυρη διοίκηση στην απόφαση να διατηρήσει στο πόστο του τον κ. Χιμένεθ και να «αδειάσει» τον κ. Κωστένογλου ο οποίος πλήρωσε την «καψούρα» του για την ομάδα της καρδιάς του παραμένοντας στην ανεργία!

Ως πότε βέβαια θα το δούμε… Οι φωνές στις τάξεις των οπαδών για την αντικατάσταση του κ. Χιμένεθ παραμένουν έντονες και δυνατές και παρόλο που υπάρχει χρόνος αναδιοργάνωσης λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος, ουδείς μπορεί να γνωρίζει τι θα φέρει τον εντός έδρας ντέρμπι με τον Ολυμπιακό το οποίο έπεται στο πρόγραμμα του ελληνικού πρωταθλήματος.

Σε περίπτωση νίκης ή ισοπαλίας ο κ. Χιμένεθ θα εδραιωθεί ακόμα περισσότερο στη θέση του, ωστόσο μία ήττα (και σε εξάρτηση πάντοτε από το εύρος της) ενδέχεται να φέρει ξανά στην επιφάνεια θέμα προπονητή. Σε κάθε περίπτωση όλα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες κατέδειξαν για ακόμα μία φορά τη διοικητική αναμπουμπούλα που επικρατεί στην ΑΕΚ και η οποία σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην αδιαφορία των ιδιοκτητών της κκ. Νίκου Νοτιά και Πέτρου Παππά.