Καλά κρατεί το… αραβικό σίριαλ στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό. Και κατά τα φαινόμενα θα τραβήξει και μετά το Σαββατοκύριακο καθώς όπως ενημέρωσε τα ελληνικά ΜΜΕ ο κ. Βλάσης Τσάκας, εκπρόσωπος του φερόμενου ως υποψήφιου επενδυτή στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός Σουλτάν Μπιν Νασέρ Μπιν Αμπντούλ Ραμχάν αλ Σαούντ, λόγω τριήμερης εθνικής εορτής στη Σαουδική Αραβία (πράγματι γιορτάζεται η 81η επέτειος από την ίδρυση του κράτους) δεν θα μπορέσει να αποστείλει πριν από τη Δευτέρα τη γραπτή εξουσιοδότηση του πρίγκιπα στον δικηγόρο που έχει ορίσει ο κ. Τσάκας για να κάνει τις συζητήσεις με το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί την οικογένεια Βαρδινογιάννη.

Ο κ. Τσάκας μάλιστα μιλώντας απευθείας στον ραδιοφωνικό σταθμό Novaσπορ Fm ισχυρίστηκε ότι κάνει διακοπές μαζί με τον πρίγκιπα, ο οποίος, όπως είπε, καθόταν δίπλα του! Οταν ωστόσο ζητήθηκε από τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς να μιλήσει ζωντανά ο εντολέας του, ο κ. Τσάκας είπε: «Προσπαθώ να τον πείσω να κάνει μια δήλωση σήμερα, αλλά δεν ξέρω αν θα το κάνει στον αέρα ή γραπτώς. Του ζήτησα να μιλήσει στον αέρα και μου απάντησε ευγενικά ‘‘όχι’’. Πιθανώς σήμερα να κάνει κάποια δήλωση πάντως»

Ερωτηθείς για την καθυστέρηση της γραπτής εξουσιοδότησης από τον πρίγκιπα προς τον δικηγόρο ο κ. Τσάκας δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι «δεν υπάρχει τρόπος να σταλεί αυτή η εξουσιοδότηση σήμερα. Θα είναι στα χέρια του δικηγόρου μας τη Δευτέρα το πρωί. Είναι τριήμερη γιορτή στη Σαουδική Αραβία και δεν το γνώριζα», ενώ σε ερώτηση για το αν βρίσκεται στην Τζέντα, όπως ο ίδιος είχε πει, απάντησε: «Είμαστε μαζί με τον πρίγκιπα, όχι στη Σαουδική Αραβία, ούτε στην Ευρώπη. Κάπου αλλού για ξεκούραση»

Πάντως, ο κ. Τσάκας φαίνεται ότι δεν πτοείται από τίποτα. Μολονότι σήμερα λήγει το τελεσίγραφο που του έχει δώσει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης, ο πολυπράγμων μάνατζερ επιχειρήσεων (και όχι μόνο) δεν ανησυχεί, διότι όπως λέει: «Το ξέρουμε πως υπάρχει προθεσμία. Δεν πιστεύω όμως να έρθουμε τη Δευτέρα το πρωί και να μας πουν ‘‘τελειώσαμε, την πήραν την ομάδα άλλοι’’. Θέλουμε να τελειώσουμε γρήγορα με αυτή την ιστορία».

Ανεξάρτητα πάντως με την τροπή που θα πάρει η εν λόγω υπόθεση και αν εν τέλει αποδειχθεί φαρσοκωμωδία, το μόνο βέβαιο είναι ότι όσοι ασχολούνται με τον Παναθηναϊκό δεν πλήττουν ποτέ…

Βαρδινογιάννης: Διορία τέλος

Επειτα από το τελεσίγραφο των 48 ωρών που έδωσε ο Τζίγγερ στην πλευρά του Σαουδάραβα, το απόγευμα της Πέμπτης (22/9) από το περιβάλλον του κ. Βαρδινογιάννη τόνιζαν ότι έληξε η προθεσμία για την έγγραφη εξουσιοδότηση από τον φερόμενο ως επενδυτήσε δικηγόρο, με σκοπό να αρχίσουν οι συζητήσεις. Οπως τονίζεται, ενώ είχαν μιλήσει χθες οι δικηγόροι των δύο πλευρών και είχε καταστεί σαφές η αναγκαιότητα ύπαρξης έγγραφης εξουσιοδότησης, κάτι τέτοιο δεν έγινε και ως εκ τούτου το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί την οικογένεια Βαρδινογιάννη ενημέρωσε ότιεξέπνευσεη προθεσμία και ως εκ τούτου δεν υφίσταται αυτή τη στιγμή θέμα διαπραγμάτευσης. Αν πάντως ο… πρίγκιπας την ερχόμενη Δευτέρα αποστείλει την εξουσιοδότηση και την εγγυητική επιστολή των 20 εκατ. ευρώ τότε είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει διαπραγμάτευση. Ωστόσο μάλλον είναι δύσκολη εποχή και για τους πρίγκιπες…