Μετά τις πρώτες αγωνιστικές του ισπανικού πρωταθλήματος και τις δεκάδες γκολ που «φόρτωσαν» Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης στις αντιπάλους τους, όλα έδειχναν ότι η Πριμέρα Ντιβιζιόν θα ήταν ένα πρωτάθλημα με ελάχιστο ενδιαφέρον, το οποίο θα περιοριζόταν στην μάχη των «αιωνίων» αντιπάλων.

Η πρωταθλήτρια Ισπανίας και Ευρώπης έχασε βαθμούς από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ (2-2) και την Τετάρτη (21/9) κατάφερε στο τέλος να ισοφαρίσει με τον Σεσκ Φάμπρεγας τη Βαλένθια (2-2) στο «Μεστάγια» χάνοντας κι άλλους δύο βαθμούς. Επειτα από τέσσερις αγωνιστικές οι Μπλαουγκράνα έχουν πετύχει 17 γκολ, ωστόσο είναι στην τέταρτη θέση με 8 βαθμούς.

Πάντως η Ρεάλ Μαδρίτης που φιλοδοξεί να γκρεμίσει τη Μπαρτσελόνα από την κορυφή, απώλεσε ήδη πέντε βαθμούς με υποδεέστερους αντιπάλους! Ηττήθηκε (0-1) από τη Λεβάντε, σε ένα ματς όπου ο κ. Ζοζέ Μουρίνιο επέλεξε (ατυχώς όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος) να ξεκουράσει αρκετούς αστέρες της Βασίλισσας, ενώ για την τέταρτη αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζιόν έμεινε στο 0-0 στο Σανταντέρ με την τοπική Ρασίνγκ. Ετσι η Ρεάλ είναι στην έβδομη θέση της βαθμολογίας με 7 βαθμούς.

Ετσι στην κορυφή του πρωταθλήματος βρέθηκε η Βαλένθια (10β.), ενώ η Μπέτις έχει την Πέμπτη (22/9, 23.00, conn-x) την ευκαιρία να την προσπεράσει αν πετύχει την τέταρτη νίκη της σε ισάριθμα ματς υποδεχόμενη τη Σαραγόσα.

Αντίστοιχα αμφίρροπη φαίνεται και η κούρσα για το ιταλικό πρωτάθλημα, καθώς οι παραδοσιακές δυνάμεις έχουν μπει με το… αριστερό στο Καμπιονάτο.

Η πρωταθλήτρια Μίλαν δεν έχει νίκη έπειτα από τρεις αγωνιστικές (2 ισοπαλίες και 1 ήττα) μένοντας την Τετάρτη (21/9) στο 1-1 με την Ουντινέζε, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με την Ιντερ, η οποία έπειτα από την ήττα της (1-3) από τη νεοφώτιστη Νοβάρα απέλυσε τον τεχνικό της κ. Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι, στη θέση του οποίου αναλαμβάνει ο κ. Κλαούντιο Ρανιέρι.

Η Γιουβέντους που ξεκίνησε με δύο νίκες την εφετινή κούρσα, σκόνταψε την Τετάρτη υποδεχόμενη τη Μπολόνια (1-1), ενώ την πρώτη νίκη της αναζητεί η Ρόμα που φιλοξενεί την Πέμπτη (22/9) τη Σιένα.

Στην κορυφή του Καμπιονάτο παρέμεινε η Τζένοα του κ. Αλμπέρτο Μαλεζάνι, η οποία επικράτησε 3-0 της Κατάνια έχοντας για ακόμη μια αγωνιστική σε μεγάλη ημέρα τον αργεντινό επιθετικό Ροντρίγκο Παλάσιο.