• Αναζήτηση

Μπαζάρ με σχολικά είδη από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Με σχολικά είδη από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» καλούνται να εγκαινιάσουν τη νέα σχολική χρονιά οι γονείς, συμβάλλοντας στη συλλογική χρημάτων για το έργο που επιτελεί εδώ και 16 χρόνια η οργάνωση. Σε περίπτερα που στήνουν σε διάφορες πόλεις της χώρας, οι εθελοντές της οργάνωσης προσφέρουν όλα τα απαραίτητα για τη σχολική χρονιά.

Με σχολικά είδη από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» καλούνται να εγκαινιάσουν τη νέα σχολική χρονιά οι γονείς, συμβάλλοντας στη συλλογική χρημάτων για το έργο που επιτελεί εδώ και 16 χρόνια η οργάνωση.

Σε περίπτερα που στήνουν σε διάφορες πόλεις της χώρας, οι εθελοντές της οργάνωσης προσφέρουν όλα τα απαραίτητα για τη σχολική χρονιά. Ειδικότερα:


– Το Σάββατο το απόγευμα στην πλατεία Νέας Πεντέλης στην Αττική
– Ως τις 30 Σεπτεμβρίου στον σταθμό ΗΣΑΠ στο Μαρούσι (Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο σε ώρες καταστημάτων)

– Στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης ως και την Κυριακή, ενώ ως τις 30 Σεπτεμβρίου η οργάνωση θα διαθέτει από τους πάγκους της σχολικά είδη στη Θεσσαλονίκη, στις οδούς Ερμού και Αριστοτέλους.

Το διήμερο 28 και 29 Σεπτεμβρίου «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων Γ. Χατζηκώστα, οργανώνει στα Ιωάννινα διήμερο εκδηλώσεων, με ημερίδα για την «Αγάπη των απροστάτευτων παιδιών» και μπαζάρ.

Σχολικά είδη θα πωλούνται και στην έκθεση του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κορίνθου, στην πρώην Σωληνουργία Κορίνθου, από 21 ως 25 Σεπτεμβρίου.

Μεταξύ 15 Σεπτεμβρίου-15 Οκτωβρίου τα καταστήματα ρούχων Marks & Spencer θα διαθέτουν στο «Χαμόγελο» ένα ευρώ από κάθε πώληση του βρεφικού και παιδικού τμήματος.

Ιδιαιτέρως δραστήρια στην παροχή βοήθειας σε παιδιά και τις οικογένειές τους, η οργάνωση αγωνίζεται καθημερινά για να καλύπτει τις ανάγκες τους.

Στον απολογισμό του πρώτου εξαμήνου συμπεριλαμβάνονται 131.013 κλήσεις στη Γραμμή SOS για Παιδιά 1056, μεταξύ των οποίων καταγγελίες για 409 παιδιά θύματα κακομεταχείρισης ή παραμέλησης, όπως και συμπαράσταση σε 3.947 παιδιά που νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομεία Παίδων της Αθήνας, της Θεσσαλονικής και της Πάτρας.

Τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας ενίσχυσαν με τρόφιμα, είδη ένδυσης και υπόδυσης 3.188 παιδιά και τις οικογένειές τους. Με ψυχολόγους της οργάνωσης συναντήθηκαν 1.561 παιδιά και οι γονείς τους για την επίλυση σοβαρών προβλημάτων.

Η οργάνωση χειρίστηκε 66 περιστατικά εξαφανίσεων παιδιών, ενεργοποιώντας σε κάποιες περιπτώσεις το Amber Alert Hellas και η κοινή Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις Παιδιών 116000 δέχθηκε 2.953 κλήσεις.

Στα σπίτια της οργάνωσης διαμένουν 283 παιδιά διαφόρων ηλικιών. Λόγω έλλειψης χώρων, όμως, η οργάνωση δεν έχει καταφέρει να ανταποκριθεί στα αιτήματα για φιλοξενία ακόμη 87 παιδιών.

Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk