Ο 29χρονος γκαρντΑλέξης Κυρίτσηςέπεισε για την αξία του τον προπονητή του Παναθηναϊκού κ.Ζέλικο Ομπράντοβιτςκατά τη διάρκεια της προετοιμασίας στο Ζλάτιμπορ της Σερβίας και αφού υπέγραψε συμβόλαιο με τους πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης οι Πράσινοι ανακοίνωσαν σήμερα (14/9) τη συμφωνία μαζί του.

Ο ύψους 1,98 μ. Κυρίτσης έχει αγωνιστεί σε αρκετές ομάδες της Α1 (Παπάγου, Άρης, Μαρούσι, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Καβάλα, Ηλυσιακός) και η εμπειρία που έχει αποκομίσει κατά την εννιάχρονη θητεία του στο υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού του σκληρού ελληνικού πρωταθλήματος, τον κάνει να αισθάνεται έτοιμος για το επόμενο _ όχι ακριβώς βήμα, αλλά _ άλμα στην καριέρα του.

«Η παρουσία μου στον Παναθηναϊκό είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Μια μεγάλη ευκαιρία, που μου δίνεται, να αγωνιστώ στο υψηλότερο επίπεδο. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ, για να δικαιώσω το τεχνικό επιτελείο για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου», δήλωσε ο έμπειρος γκαρντ, ο οποίος την περίοδο 2010-11 είχε 13,3 πόντους, 3,1 και 1,9 ασίστ κατά μέσον όρο συμβάλλοντας καταλυτικά στην εξασφάλιση της παραμονής του Ηλυσιακού στην Α1.

Από τις πρώτες ημέρες της προετοιμασίας του Τριφυλλιού, έδειξε να κερδίζει την εμπιστοσύνη των προπονητών του, ενώ οι «παλιοσειρές» της ομάδας διαπίστωσαν ότι με τις διεισδύσεις του, την ευχέρεια στο σκοράρισμα και την πάσα του θα μπορούσε να προσφέρει κάποια λεπτά ξεκούρασης στον αρχηγόΔημήτρη Διαμαντίδη, ειδικά στους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά γιατί όχι και στην Ευρωλίγκα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αλέξης Κυρίτσης είναι γιος του 66χρονου κ.Μιχάλη Κυρίτση, ο οποίος έχει διατελέσει παίκτης (1958-72) και προπονητής του Παναθηναϊκού οδηγώντας τον μάλιστα _ ως κόουτς _ στην κατάκτηση του τελευταίου τίτλου του (1984) μέχρι τη δημιουργία της πράσινης δυναστείας (1998-2011, 13 τίτλοι – 1 απώλεια).

Εν τω μεταξύ, το σίριαλ με πρωταγωνιστή τονΜιλένκο Τέπιτςοδεύει προς το τέλος του και αν τελικά ο σέρβος γκαρντ καταλήξει στην ισπανική Καχασόλ, τότε οι Πράσινοι, οι οποίοι έχουν επίσης αποκτήσει τον αμερικανό φόργουορντΣτίβεν Σμιθ(28 ετών, 2,03 μ.), θα κινηθούν για την απόκτηση ακόμη ενός περιφερειακού…