Χωρίς δικαίωμα ούτε στην ισοπαλία, ο Ολυμπιακός υποδέχεται στις 21.45 την Ολιμπίκ Μαρσέιγ (Mega) στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Ερυθρόλευκοι αν θέλουν να διακριθούν στη διοργάνωση, θα πρέπει να εκμεταλλευτούν στο έπακρο την έδρας τους. Μακριά από το«Γ. Καραϊσκάκης» η αποστολή τους θα είναι ακόμα πιο δύσκολη.Ο όμιλος στον οποίο συμμετέχουν με αντιπάλους επίσηςτην αγγλική Αρσεναλ και την γερμανική Ντόρτμουντδεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό. Κάθε απώλεια βαθμών στα εντός έδρας παιχνίδια θα ισοδυναμεί με περιορισμό στο ελάχιστο, αν όχι με μηδενισμό, των πιθανοτήτων πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.
Ο προπονητής του Ολυμπιακού κ. Ερνέστο Βαλβέρδε και ο συνάδελφός του της Μαρσέιγ κ. Ντιτιέ Ντεσάν δήλωσαν πανέτοιμοι για την πρεμιέρα της διοργάνωσης. Ωστόσο η πραγματικότητα λέει ότι και οι δύο ομάδες αντιμετωπίζουν προβλήματα. Ο Ολυμπιακός προέρχεται από μία πολύμηνη απραξία. Επιπλέον αγωνιστικά έγινε άνω – κάτω με τις προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ του της τελευταίας στιγμής. Το φιλικό της περασμένης Παρασκευής με τον ΟΦΗ έδειξε ότι η ομάδα δεν έχει ρυθμό, οι νεοαποκτηθέντες Ζαν Μακούν και Πάμπλο Ορμπάιθ δεν έχουν ενταχθεί στο σύνολο, ενώ το κενό που δημιουργήθηκε αριστερά στη μεσαία γραμμή με την πώληση του Αλμπερτ Ριέρα δεν έχει καλυφθεί.
Η Μαρσέιγ προέρχεται από πέντε ατυχή αποτελέσματα στο γαλλικό πρωτάθλημα. Η πρόσφατη εντός έδρας ήττα από τη Ρεν (0-1) μεγάλωσε το ψυχολογικό πρόβλημα των παικτών της. Στο Τσάμπιονς Λιγκ παραδοσιακά όμως τα πηγαίνει καλά εκτός έδρας με ισοδύναμους αντιπάλους. Πέρυσι στο «Βελοντρόμ» ηττήθηκε 1-0 από τη Σπαρτάκ Μόσχας και νίκησε δύσκολα 1-0 την Ζίλινα. Στη Ρωσία επικράτησε της Σπαρτάκ με 3-0 και στη Σλοβακία διέσυρε τη Ζίλινα με 7-0.
Η δύναμη του περυσινού Ολυμπιακού βρίσκονταν στην αμυντική του λειτουργία. Στον κ. Βαλβέρδε αρέσει να πρεσάρει η ομάδα του τον αντίπαλο στην περιοχή του. Πάντως το συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού επισήμως δεν έχει δοκιμασθεί σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και απέναντι σε γρήγορες ομάδες με καλή κυκλοφορία της μπάλας κινδυνεύει να βρεθεί με εκτεθειμένα τα νώτα του. Η Μαρσέιγ διαθέτει γρήγορους παίκτεςκαι αναζητάει την εύκολη αντεπίθεση, δεν έχει όμως την καλή κυκλοφορία της μπάλας.
Ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να χτυπήσει τη γαλλική ομάδα στο κέντρο της άμυνάς της η οποίαστα φετινά παιχνίδια έχει αποδειχθεί η αχίλλειος πτέρνα της. Το ζητούμενο είναι σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Ραφίκ Τζιμπούρ και πόσο θα αντέξει εφόσον ο προπονητής του τον χρησιμοποιήσει στην αρχική ενδεκάδα. Ο Αλγερινός επί ένα μήνα ήταν εκτός προπονήσεων. Ο ισπανός κόουτς τον συμπεριέλαβε στην αποστολή από την οποία αποκλείστηκε ο Φετφατζίδης, αλλά δεν είναι δεδομένο ότι θα του εμπιστευθεί θέση στο βασικό σχήμα.

Το βάρος των επιθέσεων αναμένεται να πέσει στους Κέβιν Μιραλάς και Νταβίντ Φουστέρ, με τον Φραν Γέστε ή τον Τζαμέλ Αμπντούν σε ένα ελεύθερο δημιουργικό ρόλο στη μεσαία γραμμή, εκτός αν προτιμηθεί ο Χοσέ Χολέμπας για να βοηθάει και ανασταλτικά. Από τους νεοαποκτηθέντες Μακούν και Ορμπάιθ ενδέχεται να αγωνισθεί ο ένας,πλαισιώνοντας στη μεσαία γραμμή τον Λιούμπομιρ Φέισα και τον Φρανσουά Μοντέστο. Την αμυντική γραμμή αναμένεται να συγκροτήσουν οι Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ και Μαρκάνο.

Το δυνατό επιθετικό όπλο της Μαρσέιγ είναι η ικανότητα των παικτών της στα στημένα και ιδιαίτερα στα κόρνερ. Αποδέκτης της μπάλα είναι σχεδόν πάντα ο πανύψηλοςΑλού Ντιαρά ο οποίος αποτελεί κίνδυνο θάνατο. Αν οι αμυντικοί του Ολυμπιακού τον περιορίσουν θα έχουν καταφέρει ουκ ολίγα. Τα περί επιθετικού ποδοσφαίρου που κατά τον κ. Ντεσάν θα παίξει της Μαρσέιγ στο «Γ.Καραϊσκάκης» είναι εκ του πονηρού. Η γαλλική ομάδα θα στηριχθεί στη δύναμή της και θα αναζητήσει το εύκολο λάθος για να βγάλει ακόμα ευκολότερες αντεπιθέσεις.
Ο κ. Βαλβέρδε έχει πάρει στην αποστολή του Ολυμπιακού τους: Μέγερι, Κοστάνσο, Μανιάτη, Α. Παπαδόπουλος Ορμπαίθ, Μαρκάνο, Χολέμπας, Μέλμπεργκ, Μοντέστο, Τοροσίδη, Φέισα, Μακούν, Αμπντούν, Γέστε, Φουστέρ, Τζιμπούρ, Πάντελιτς, Μιραλάς καιΙμπαγάσα.
Διαιτητής του αγώνα είναι ο Πορτογάλος Πέδρο Προένσα.