Δυνατή ομάδα, με καλή φυσική κατάσταση, σωστή στρατηγική και με παίκτες που μπορούν να εκμεταλλευθούν κάθε στημένη φάση και λάθος του αντιπάλου, χαρακτήρισε τη Μαρσέιγ ο κ. Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο προπονητής του Ολυμπιακού τόνισε ότι η γαλλική ομάδα ίσως αποδειχθεί επικίνδυνη και για το λόγο ότι αναζητάει μια καινούργια αρχή σε μια νέα διοργάνωση μετά το αποτυχημένο ξεκίνημα που είχε στο «Σαμπιονά» όπου μετράει 3 ισοπαλίες και 2 ήττες σε 5 αγώνες. «Το γεγονός πως δεν έχει ακόμα νίκη στο γαλλικό πρωτάθλημα είναι ένας από τους λόγους που θα προσπαθήσει να ξεκινήσει πολύ καλύτερα μία άλλη διοργάνωση. Πάντως έχει σπουδαίους παίκτες, είναι καλά προετοιμασμένη από πλευράς φυσικής κατάστασης και γνωρίζει πότε είναι η στιγμή που πρέπει να επιστρέψει» υπογράμμισε ο κ. Βαλβέρδε.
Ως προς τον Ολυμπιακό ο ισπανός κόουτς τόνισε ότι δεν είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκινάει τις επίσημες υποχρεώσεις με αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ, λέγοντας ωστόσο ότι οι παίκτες του περιμένουν με κέφι και το παιχνίδι. «Είμαστε σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Έχουμε περάσει τους δύο μήνες προετοιμασία και είμαστε πολύ ήρεμοι. Δεν είναι βέβαια ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις μία σεζόν, αλλά θα δούμε στο γήπεδο αν αυτό είναι καλό ή κακό. Τις τελευταίες ημέρες είχαμε τραυματισμούς, έχουμε επίσης παίκτες που αποκτήσαμε πρόσφατα, όπως ο Μακούν και ο Ορμπάιθ, αλλά και μία απώλεια παίκτη (Ριέρα) στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου. Αυτά είναι τα προβλήματα που μας απασχολούν και όχι ότι δεν έχουμε επίσημα παιχνίδια» υπογράμμισε.
Ο κ. Βαλβέρδε αρνήθηκε να «μαρτυρήσει» τις σκέψεις του για την αρχική ενδεκάδα με την οποία ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να ξεκινήσει με νίκη τους αγώνες του στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ δεν επιβεβαίωσε δημοσιεύματα που θέλουν τον Αριέλ Ιμπαγάσα στην αποστολή. «Δεν βρίσκω σωστό να αρχίσω να λέω λεπτομέρειες για το πως θα παίξουμε. Δεν θέλω να αποκαλύψω τα σχέδια μου. Το σημαντικό δεν είναι η αρχική ενδεκάδα, αλλά το πως θα μπούμε στον αγώνα, πως θα είναι η ατμόσφαιρα στο γήπεδο και πως θα εξελιχθεί η αναμέτρηση. Ο Ιμπαγάσα δεν ξέρω αν θα είναι έτοιμος, σήμερα θα κάνει τη δεύτερη προπόνηση μετά από καιρό. Το παιχνίδι με τη Μαρσέιγ θα έχει έντονο ρυθμό, καθώς η γαλλική ομάδα είναι μία δυνατή αντίπαλος» υποστήριξε.
Ο νεοαποκτηθείς Ζαν Μακούν που εκπροσώπησε τους παίκτες του Ολυμπιακού στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, υποστήριξε ότι το μεγαλύτερο κίνητρο για να δώσει κάποιος παίκτης τον καλύτερό του εαυτό είναι η ίδια η διοργάνωση. «Πριν από ένα σημαντικό ματς η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερη. Όλοι περιμένουν τη σέντρα του αγώνα και δεν χρειάζονται κίνητρα. Είναι ένα συναρπαστικό παιχνίδι για τους παίκτες και τους οπαδούς» υπογράμμισε. Ο καμερουνέζος μέσος απέφυγε να πει με βεβαιότητα αν αποτελεί πλεονέκτημα ή μειονέκτημα το γεγονός ότι η Μαρσέιγ έχει ξεκινήσει άσχημα στο γαλλικό πρωτάθλημα.

«Είναι αλήθεια ότι δεν έχουν ξεκινήσει καλά, όμως αυτοί έχουν επίσημα παιχνίδια στα πόδια τους και εμείς όχι. Οπως και να έχει, παραμένει μία πολύ καλή ομάδα με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Ας ελπίσουμε να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους μέσα στη σεζόν και όχι στο μεταξύ μας αγώνα. Εμείς πρέπει να έχουμε φρεσκάδα στο παιχνίδι μας, να αρχίσουμε σωστά να πιάσουμε ρυθμό και να το τελειώσουμε σωστά» υποστήριξε.