Θανάσιμος τραυματισμός με μαχαίρι σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας σε συμπλοκή οπαδών στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου έπεσε νεκρός ο 21χρονος Γιάννης Ρουσάκης από τα Μάλια, ενώ δύο ακόμη άτομα μεταφέρθηκαν στο Βενιζέλειο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα.

Οι συμπλοκές έγιναν στις 4 τα ξημερώματα στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου έξω από το Παγκρήτιο Στάδιο. Η αστυνομία που έσπευσε στην περιοχή προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επρόκειτο για προγραμματισμένο ραντεβού που είχαν δώσει για να λύσουν τις… διαφορές τους περίπου 30 οπαδοί του ΟΦΗ, του Ηρόδοτου, ενώ ανάμεσά τους ήταν και άτομα που υποστηρίζουν τον Παναθηναϊκό.

«Υπάρχει ένας νεκρός από τα επεισόδια τα ξημερώματα. Πρόκειται για συμπλοκή οπαδών του Παναθηναϊκού, του ΟΦΗ και του Ηροδότου. Δεν γνωρίζουμε τι ομάδα υποστήριζε ο άτυχος φίλαθλος, ούτε ποιες διαφορές είχαν οι οπαδοί, αλλά όπως όλα δείχνουν πρόκειται για προκαθορισμένο ραντεβού», δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής Ηρακλείου.

Ο πρόεδρος του ΟΦΗ Νίκος Μαχλάς χαρακτήρισε «μπούρδες» τα περί συμπλοκής οπαδών του ΟΦΗ και του Ηρόδοτου. «Δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση από την αστυνομία. Δεν υπήρξε κάποιος αγώνας, οπότε δεν μπορούμε να ξέρουμε τους λόγους αυτής της συμπλοκής. Αυτά που ακούγονται για οπαδούς του ΟΦΗ και του Ηρόδοτου ή του Παναθηναϊκού είναι μπούρδες. Δεν υπάρχει κάτι επίσημο. Το σίγουρο είναι ότι έχουμε έναν νεκρό και δύο τραυματίες» υπογράμμισε.

Είναι η δεύτερη φορά που χάνει τη ζωή του οπαδός σε συμπλοκές. Το Μάρτιο του 2007 ο Μιχάλης Φιλόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή στη Λεωφόρο Λαυρίου σε συμπλοκή οπαδών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού πριν από τον τελικό του Κυπέλλου βόλεϊ γυναικών ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού μόλις την περασμένη Δευτέρα (29/8) συνεπλάκησαν εκ νέου. Οπαδοί με τα διακριτικά του Ολυμπιακού εξαπέλυσαν επίθεση σε σύνδεσμο οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού στα Πετράλωνα, με αποτέλεσμα οι γύρω δρόμοι να μετατραπούν σε πεδίο μάχης, προκαλώντας υλικές καταστροφές, ενώ τρία άτομα μεταφέρθηκαν στον Ευαγγελισμό, οι δύο από αυτούς τραυματισμένοι σοβαρά στη θωρακική και στην κοιλιακή χώρα.

Επεισόδια σημειώθηκαν το Σάββατο και στο γήπεδο της Ν. Σμύρνης κατά τη διάρκεια φιλικού αγώνα του Πανιωνίου με την Παναχαϊκή. Η απαράδεκτη συμπεριφορά ορισμένων ποδοσφαιριστών είχε ως αποτέλεσμα την είσοδο οπαδών του Πανιωνίου στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ο πρόεδρος της Παναχαϊκής Αλέξης Κούγιας κατήγγειλε επίθεση εναντίον του στην εξέδρα των επισήμων χαρακτηρίζοντας μάλιστα ζώα τους παίκτες του Πανιωνίου. Πού να φουντώσει δηλαδή το ενδιαφέρον για το πρωτάθλημα.