Μολονότι αρχική πρόθεση της τουρκικής ομοσπονδίας ήταν να περιμένει τις δικαστικές αποφάσεις στην υπόθεση των στημένων αγώνων που συνταράσσει (και) τη γειτονική χώρα, την ύστατη στιγμή και υπό τις πιέσεις της UEFA αποφάσισε να μην δηλώσει την πρωταθλήτρια και πρωταγωνίστρια του σκανδάλου Φενέρμπαχτσε στο Τσάμπιονς Λιγκ!

«Με επιστολή που εστάλη στις 23 Αυγούστου προς την ομοσπονδία, η UEFA ξεκαθάρισε ότι η Φενέρμπαχτσε πρέπει να αποσυρθεί από το Τσάμπιονς Λιγκ και αν αρνηθεί να το πράξει τότε να αποβληθεί από τη διοργάνωση» ανέφερε η ανακοίνωση της τουρκικής ομοσπονδίας!

Η UEFA ανακοίνωσε ότι τη θέση της Φενέρμπαχτσε θα πάρει η Τράμπζοσπορ, η οποία τερμάτισε δεύτερη και η οποία επίσης εμπλέκεται στο σκάνδαλο στημένων αγώνων. Το εκπληκτικό είναι ότι η Τράμπζοσπορ είχε αποκλειστεί στα προκριματικά από την Μπενφίκα και είχε εκπέσει στο Γιουρόπα Λιγκ, όπου την Πέμπτη αντιμετωπίζει την Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι η Τράμπζοσπορ προκρίνεται απ’ ευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ η Αθλέτικ Μπιλμπάο θα αγωνιστεί στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ χωρίς να χρειαστεί να παίξει στον επαναληπτικό της Πέμπτης (25/8).

«Η επιτροπή εκτάκτου ανάγκης της UEFA θεωρεί ότι η τουρκική ομοσπονδία έπραξε το σωστό για να προστατεύσει το παιχνίδι. Εδειξε μηδενική ανοχή απέναντι στη μάστιγα των στημένων αγώνων. Η αποφασιστικότητα της τουρκικής ομοσπονδίας δείχνει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να αντιμετωπίσει τη διαφθορά»
ανέφερε ο γενικός γραμματέας της UEFA κ. Τζιάνι Ινφαντίνο.