Μετά τον προπονητή κ. Ζεσουάλδο Φερέιρα και τον φυσικό ηγέτη της ομάδας Γιώργο Καραγκούνη που προσπάθησαν να «ντοπάρουν» ψυχολογικά το περασμένο Σαββατοκύριακο τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού εν όψει της καθοριστικής ρεβάνς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (νίκησε 3-0) την ερχόμενη Πέμπτη (25/8) στο ΟΑΚΑ, και ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Δημήτρης Γόντικας θέλησε να τονώσει το ηθικό των Πρασίνων.

Ο κ .Γόντικας μετέβη στην Παιανία την Δευτέρα (22/8), παρακολούθησε την προπόνηση του Παναθηναϊκού και μίλησε στους ποδοσφαιριστές απευθύνοντάς το μήνυμα της διοίκησης: «Μας ενδιαφέρει, ως διοίκηση, πώς θα προσεγγίσετε αυτό το ματς. Τώρα θα φανεί η προσπάθεια και η θέληση σας. Είστε καλύτερη ομάδα από αυτό που δείχνετε ως τώρα. Αποδείξτε ότι μπορείτε πολλά περισσότερα. Είμαστε σε δύσκολη κατάσταση, σε δύσκολη συγκυρία, αλλά πρέπει να παλέψετε με ό,τι έχετε. Απαιτούμε κατάθεση ψυχής, να φανεί πως υπάρχει θέληση και γίνεται προσπάθεια».

Μάλιστα, ο παλαίμαχος βολεϊμπολίστας τόνισε στους παίκτες ότι υπάρχει εμπιστοσύνη από τη διοίκηση προς το έμψυχο δυναμικό της ομάδας: «Δεν υστερείτε σε ποιότητα, αλλά πρέπει να είστε ομάδα στο γήπεδο. Ομάδα που θέλει να πάρει την πρόκριση. Προσπαθήστε με όλες σας τις δυνάμεις να την πάρετε. Μπορείτε να τα καταφέρετε, εμείς πιστεύουμε σε εσάς, πιστέψτε και εσείς στον εαυτό σας και στην πρόκριση. Είστε καλύτερη ομάδα και πρέπει να το δείξετε στο γήπεδο».

Φερέιρα: «Βγάλτε εγωισμό, δώστε απαντήσεις»

Την επιχείρηση ανύψωσης ηθικού άρχισε από το απόγευμα της Κυριακής ο προπονητής της ομάδας κ. Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο οποίος είπε στους ποδοσφαιριστές: «Μπορεί το σκορ που χάσαμε να είναι μεγάλο, αλλά πιστεύω ότι δεν έχει χαθεί τίποτα. Ξέρω ότι πολλοί έχουν βιαστεί να μας θεωρήσουν αποκλεισμένους, όμως εμείς πρέπει να τους αποδείξουμε ότι κάνουν λάθος. Μπορεί και πρέπει να ανατραπεί η κατάσταση, αν το πιστέψουμε. Και σε άλλες περιπτώσεις μας είχαν ξεγραμμένους, αλλά βρήκαμε το κουράγιο και γυρίσαμε την κατάσταση. Αρκεί να το πιστέψουμε».

Μάλιστα, ο πολύπειρος τεχνικός προσπάθησε να κεντρίσει τον εγωισμό των παικτών του Τριφυλλιού λέγοντας ότι «αυτό το ματς δεν είναι για εμένα, είναι για εσάς. Σε άλλες περιπτώσεις πήρα εγώ την ευθύνη, αλλά τώρα πρέπει να το κάνετε εσείς. Σας έχουν προσάψει πολλά αυτές τις μέρες. Βγάλτε τον εγωισμό σας στο γήπεδο και δώστε απαντήσεις. Στο Ισραήλ παίζαμε αδιάφορα. Δεν πρέπει να ξαναγίνει αυτό».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι «ντόπες» του έμπειρου διεθνούς μέσου Γιώργου Καραγκούνη, ο οποίος σε πηγαδάκι με συμπαίκτες του έλεγε «μπορούμε να τα καταφέρουμε. Το έχουμε ξανακάνει με την Σπάρτα πριν από δύο χρόνια όταν είχαμε ηττηθεί στην Πράγα 3-1, αλλά το γυρίσαμε στην Αθήνα. Αρκεί να το πιστέψουμε»…

Σκέψεις για αλλαγές στην ενδεκάδα

Ο 65χρονος τεχνικός πάντως δεν σκοπεύει να μείνει μόνο στα λόγια αλλά θα προσπαθήσει και με αλλαγές στην ενδεκάδα να φρεσκάρει την ομάδα προκειμένου στη ρεβάνς να παρουσιάσει μια πιο αξιόμαχη, γρήγορη και επιθετικογενή ομάδα. Σύμφωνα με τις δοκιμές που κάνει τις τελευταίες ημέρες ο κ. Φερέιρα, ο Ζέκα και ο Σωτήρης Νίνης προορίζονται για τις δύο θέσεις μπροστά από τον αμυντικό μέσο, όπου είναι πιθανόν να αγωνιστεί για πρώτη φορά ως βασικός ο Βίκτορ Βιτόλο

Με δεδομένο ότι στην προβληματική άμυνα του Παναθηναϊκού δεν μπορεί να αλλάξει και πολλά καθώς οι βασικές επιλογές είναι «μετρημένα κουκιά» (Σπυρόπουλος, Βύντρα, Μπουμσόνγκ και Καντέ ή Σαριέγκι) θα προσπαθήσει να αλλάξει την εικόνα της ομάδας στα χαφ…