Η Αρσεναλ μπορεί να κέρδισε (1-0) την Ουντινέζε στο πρώτο ματς των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ χάρη στο γρήγορο γκολ του Θίο Γουόλκοτ (4’), ωστόσο ο πρόωρος «Γολγοθάς» των Κανονιέρηδων μόλις ξεκίνησε.

Το γεγονός ότι ο τεχνικός των Λονδρέζων κ. Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος ήταν τιμωρημένος εξ αιτίας των δηλώσεών του για τη διαιτησία του Ελβετού κ. Μάσιμο Μπουζάκα στον περυσινό προημιτελικό εναντίον της Μπαρτσελόνα, έδινε οδηγίες μέσω του βοηθού του που καθόταν δίπλα του στις εξέδρες του «Emirates» κ. Μπόρο Πρίμορατς, ενδέχεται να του δημιουργήσει νέα προβλήματα με την UEFA.

Οπως έγινε γνωστό, εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας διαμήνυσε στον κ. Βενγκέρ ότι απαγορεύεται να δίνει οδηγίες ακόμη και μέσω τρίτου, ωστόσο όπως φάνηκε από τα τηλεοπτικά πλάνα ο κ. Πρίμορατς που καθόταν δίπλα στον κ. Βενγκέρ, μιλούσε στο τηλέφωνο και κατά τη διάρκεια του β’ ημιχρόνου της αναμέτρησης με την Ουντινέζε.

Εκτός από τον επαναληπτικό αγώνα με την ιταλική ομάδα την επόμενη Τετάρτη (24/8), ένα 90λεπτο που σε περίπτωση αποκλεισμού υπολογίζεται ότι θα στοιχίσει σχεδόν 28 εκατ. ευρώ, ο αλσατός προπονητής των Κανονιέρηδων θα πρέπει να προετοιμάσει την ομάδα του για το ντέρμπι με τη Λίβερπουλ το προσεχές Σάββατο, από το οποίο θα απουσιάσουν οι τιμωρημένοι Αλεξ Σονγκ, Ζερβίνιο, αλλά και ο Τζακ Γουίλσιρ που τραυματίστηκε στον αστράγαλο.

Παράλληλα η Αρσεναλ και ο κ. Βενγκέρ θα πρέπει να βρουν τον τρόπο να επαναφέρουν τον ενθουσιασμό στις τάξεις των φίλων της Αρσεναλ, οι οποίοι δεν γέμισαν το «Emirates» στο ματς με την Ουντινέζε δείχνοντας το πόσο έχουν «παγώσει» από την πώληση του 24χρονου αρχηγού Σεσκ Φάμπρεγας αλλά και την επικείμενη πώληση του Σαμίρ Νασρί.

Αναλυτικά, στα πρώτα ματς των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Λυών – Ρούμπιν Καζάν 3-1

(10’ Γκομίς, 40’ αυτ. Κβερκβέλια, 71’ Μπριάντ – 3’ Ντιαντιούν)

Κοπεγχάγη – Πλζεν 1-3

(69’ Οτεσεν – 52’ αυτ. Οτεσεν, 59’ Πίλαρ, 79’ Φίλο)

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ – Στουρμ Γκρατς 1-1

(59’ Σίμιτς – 12’ Βέμπερ)

Τβέντε – Μπενφίκα 2-2

(6’ Ντε Γιονγκ, 80’ Ρουίζ – 21’ Καρντόζο, 35’ Νολίτο)

Αρσεναλ – Ουντινέζε 1-0

(4’ Γουόλκοτ)

Οι επαναληπτικοί θα διεξαχθούν την Τετάρτη 24/8.